Bøger / faglitteratur til børn

Den store bog om store traktorer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2013

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 17. sep. 2013

Bogen kan bruges af en voksen sammen med børn fra 3-8 år. Med mange svære ord, kan den først selvlæses fra 9-10 år. Egnet til både børnehave og indskoling. Omslag formidler indholdet.

Stor bog med folde-ud-sider, flere i 3-4 siders bredde. Små stykker tekst har pile til det sted på tegningerne, hvor man kan se det omtalte. Vi kommer ud i alle områder af landbruget, fra pneumatiske såmaskiner til vingårdstraktorer. Også specialiserede maskiner med larvefødder, kæmpestore transportere og en minerydder kommer vi omkring. Fokus er på landbruget, og bogen vil derfor være guf for børn eller kendere af landmænd og andre interesserede. Tegnestilen er sin egen med glade mænd og kvinder med tynde arme og tykke maver; disse medvirker fint til at man kan se størrelsesforholdet på de enorme maskiner. Pladsen er udnyttet med fakta og billeder lige fra før titelsiden til sidste side. Man mærker at originaludgaven er amerikansk, både med afgrøderne, sukkerrør og bomuld; samt de store maskiner, maskinerne gør dog efterhånden deres indtog herhjemme. Forfatter har fået udgivet to bøger på forlaget Flachs om henholdsvis motorcykler og træer. Illustrator er ikke udgivet på dansk før. Han har tegnet til en lignende bog om store lastbiler, samt flere billedbøger om børn og dyr.

Der udkommer mange bøger om landbrug og traktorer til samme målgruppe, fx Camilla De la Bédoyères serie Mine venner på bondegården (2012/47) til ca. samme målgruppe.

En brugbar folde-ud-fagbilledbog til børn og voksne på landet og i byen.