Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Min rør og føl bog om gårdens maskiner


Beskrivelse


Pegebog, hvor børnene kan mærke på forskellige traktorer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2012

af

af

Else Lerche

d. 9. mar. 2012

Pegebogen er til de 1-2-årige. De vil synes om billederne med føle- og glimmereffekter af maskiner fra gården. Den er velegnet til en snak om maskinerne, noget især de små drenge er vilde med.

Det er den niende bog i rækken med titelbegyndelsen "Min rør og føl bog om". I layout og stil svarer den til de forrige udgivelser. Det er en lille kvadratisk pegebog med polstret omslag, afrundede kanter og coatede sider. Den er indbydende at gå i gang med og den kan holde til små fedtede fingre og de mange gennembladringer, den helt sikkert vil få. Maskiner og tilbehør er vist som fritskrabede fotos uden baggrund. Effekterne er fx glimtende lygter, rillede traktorspor, ru udstødningsrøg og klistrede plovfurer. Den korte tekst oplyser maskinens navn og hvad den siger eller gør. At der er en traktor på forsiden er ingen tilfældighed, for indholdet er traktorer både de almindelige og det tilbehør, der gør dem mere specielle, fx en frontlæsser eller en teleskoplæsser.

Der findes efterhånden mange pegebøger med glimmer- og føleeffekter. Denne er en af de velfungerende af slagsen. Den forrige i serien Min rør og føl bog om maskiner, 2011, har et bredere udvalg af maskiner. Traktor, 2003, har også føleeffekter og henvender sig til samme målgruppe.

Det er en velfungerende pegebog om gårdens traktorer. Traktorer er populære hos de små læsere og de vil tiltrækkes af føle- og glimmereffekterne.Informationer og udgaver