Bøger / skønlitteratur / roman

Den svovlgule himmel


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En forfatter tænker tilbage og fortæller om sit liv i Helsingfors fra 1969 og frem. Som 10-årig bliver han ven med Alex og senere forelsket i søsteren Stella. De tilhører en overklassefamilie, og mødet får betydning for resten af hans liv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2017

af

af

Birgit Sloth

d. 13. sep. 2017

Fremragende psykologisk roman om livslange venskaber og kærlighedsforhold i det svensk-finske samfund i Helsingfors. En dannelsesroman, der vil begejstre alle læsere af gode realistiske nordiske romaner.

En forfatter er udsat for en dramatisk hændelse og fortæller derefter om sit liv med fokus på kærlighedsforhold og venskaber. Som 10-årig i 1969 møder han i en sommerferie den jævnaldrende Alex og hans lillesøster Stella, der tilhører overklassen, mens han selv vokser op i den lavere middelklasse. De bliver nære venner, og deres liv er for evigt forbundet. Alex er centrum og gruppen udvides med Krister og Jan-Roger samt delvis Linda. Frem til nutiden fortælles om deres venskaber og liv med ægteskaber og karrierer, mens der trækkes tråde tilbage i historien gennem forældrenes og bedsteforældrenes skæbne.

Svensk-finske Kjell Westö fik sit gennembrud i Danmark med Luftspejling 38, hvor traumer fra borgerkrigen spiller en stor rolle. I "Den svovlgule himmel" fylder historiske begivenheder mindre, men de er stadig betydningsfulde og medvirker til den dybgående og nuancerede persontegning. Romanen er yderst velskrevet, og man bliver opslugt af den.

Et lille livNølerenNår noget slutter handler om fire mænds livslange venskab, mens Nøleren og Når noget slutter ud over venskab også kredser om erindringens fortrængningerEt lille liv handler om fire mænds livslange venskab, mens og Når noget slutter ud over venskab også kredser om erindringens fortrængningerEt lille liv handler om fire mænds livslange venskab, mens Nøleren og ud over venskab også kredser om erindringens fortrængninger.


litteratursiden.dk

d. 22. sep. 2017

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 22. sep. 2017

Finsk-svenske Kjell Westö har skrevet en stor samtidsroman, som rummer både kærlighed, venskab og svigt. Kjell Westö har skrevet en stor roman om venskab, kærlighed og svigt, som samtidig er en roman ...


Kristeligt dagblad

d. 6. okt. 2017

af

af

Mai Misfeldt

d. 6. okt. 2017


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2017

af

af

Jon Helt Haarder

d. 2. dec. 2017


Berlingske tidende

d. 23. sep. 2017

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 23. sep. 2017


Politiken

d. 9. sep. 2017

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 9. sep. 2017