Bøger / skønlitteratur / roman

Den tavse patient


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Alicia Berenson er på psykiatrisk hospital efter at have dræbt sin mand og hun nægter at tale. Psykoterapeuten Theo er opsat på at få hende til at tale, men han bliver opslugt af sine egne dæmoner. Hvad er sandheden?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2020

af

af

Stine Grabas

d. 24. jan. 2020

Alicia Berenson er på et psykiatrisk hospital efter tilsyneladende at have dræbt sin mand - og siden har hun ikke mælet ét ord. Psykoterapeuten Theo er opsat på at få hende til at tale, men han bliver opslugt af sine egne dæmoner. Hvad er sandheden? For læsere af psykologiske thrillere med et godt plot.

Den anerkendte maler, Alicia Berenson, bliver dømt for mordet på sin mand, den velrenommerede fotograf, Gabriel. Siden mordet har Alicia været i konstant tavshed, og hun ender på et psykiatrisk hospital. Her prøver psykoterapeuten Theo at forstå og hjælpe Alicia, og at få hendes fortid frem i lyset. Alt imens kæmper Theo med sine egne dæmoner og en utro kone. Sandheden er ét stort virvar, og hvem taler sandt? Det er forfatterens debutroman.

Spændende thriller, hvor siderne vender sig selv. Det er én af de slags bøger, hvor plottet har et tvist, og det er genialt tænkt. Sproget er flydende og i stilen minder den mest af alt om en krimi, når den er bedst.

Kan sammenlignes med den psykologiske thriller Kvinden i togetKludedukken af Paula Hawkins eller med krimien Kludedukken af Daniel Cole. I begge bøger vildleder fortælleren sin læser på bedste visKan sammenlignes med den psykologiske thriller Kvinden i toget af Paula Hawkins eller med krimien af Daniel Cole. I begge bøger vildleder fortælleren sin læser på bedste vis.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2020

af

af

Monica Severin

d. 17. feb. 2020

Intens og urovækkende psykologisk spændingsroman om sindets snørklede og overraskende kringelkroge er en vaskeægte pageturner. Den kvindelige kunstner Alicia Berenson har koldblodigt myrdet sin mand v...


Jyllands-posten

d. 22. feb. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. feb. 2020