Fra nøjsomme tider i 1950'erne til opsving og velstand følges beboerne fra Ryesgade i København. En lækkerbisken til alle læsere af slægtsromaner med forankring i den nyere Danmarkshistorie.
Kollektivroman med de to drenge Frank og Per i centrum. De vokser op som bedste venner i den samme opgang i København i 1950'erne. Siden hen skilles deres veje, ganske som de øvrige beboere oplever opbrud i takt med samfundets udvikling. Fokus er rettet mod arbejderklassen og dens kampe for bedre forhold, sideløbende med personernes håb, drømme og forsøg på at finde ståsted i de nye efterkrigstider. Det er forfatterens debutroman.
Det er en imponerende fortælling, som favner Danmark gennem næsten 60 år. Et stykke historie fyldt med levende mennesker, der skildres nuanceret og nærværende. Med de meget detaljerede beskrivelser af såvel miljø som personer, bliver den til en kombination af Matador og Krøniken. Mange læsere vil givet kunne huske og spejle sig i historien, mens yngre læsere vil få sig et kig ind i et forsvundet stykke Danmark.
Bogen er på niveau med andre skønlitterære danmarksfortællinger som AlbumHvad man ikke ved af Benn Q. Holm og Hvad man ikke ved af Anne Lise Marstrand-JørgensenBogen er på niveau med andre skønlitterære danmarksfortællinger som Album af Benn Q. Holm og af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.