Bøger / skønlitteratur / roman

Dengang vi var os


Beskrivelse


Kollektivroman om en række beboere fra et arbejderkvarter i København, der i takt med samfundsudviklingen oplever opbrud og velstand, men også nye og anderledes fællesskaber.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Michael Linde Larsen

d. 28. mar. 2017

Fra nøjsomme tider i 1950'erne til opsving og velstand følges beboerne fra Ryesgade i København. En lækkerbisken til alle læsere af slægtsromaner med forankring i den nyere Danmarkshistorie.

Kollektivroman med de to drenge Frank og Per i centrum. De vokser op som bedste venner i den samme opgang i København i 1950'erne. Siden hen skilles deres veje, ganske som de øvrige beboere oplever opbrud i takt med samfundets udvikling. Fokus er rettet mod arbejderklassen og dens kampe for bedre forhold, sideløbende med personernes håb, drømme og forsøg på at finde ståsted i de nye efterkrigstider. Det er forfatterens debutroman.

Det er en imponerende fortælling, som favner Danmark gennem næsten 60 år. Et stykke historie fyldt med levende mennesker, der skildres nuanceret og nærværende. Med de meget detaljerede beskrivelser af såvel miljø som personer, bliver den til en kombination af Matador og Krøniken. Mange læsere vil givet kunne huske og spejle sig i historien, mens yngre læsere vil få sig et kig ind i et forsvundet stykke Danmark.

Bogen er på niveau med andre skønlitterære danmarksfortællinger som AlbumHvad man ikke ved af Benn Q. Holm og Hvad man ikke ved af Anne Lise Marstrand-JørgensenBogen er på niveau med andre skønlitterære danmarksfortællinger som Album af Benn Q. Holm og af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 3. apr. 2017

De sidste 60 års danmarkshistorie fortalt fra et arbejderkvarter på Østerbro. Forfatterens store bedrift ligger i romanens skifte fra hyggelig folkekomedie til socialrealisme. René Jacobsen debuterer ...


Politiken

d. 14. apr. 2017

af

af

Alexander Vesterlund

d. 14. apr. 2017


Kristeligt dagblad

d. 21. apr. 2017

af

af

Claus Grymer

d. 21. apr. 2017


Berlingske tidende

d. 1. apr. 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 1. apr. 2017


Berlingske tidende

d. 22. apr. 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 22. apr. 2017


Information

d. 10. juni 2017

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 10. juni 2017