Bøger / skønlitteratur / digte

Der er ingen til stede kun ordene i flok som dyr på vej


Beskrivelse


Digte der behandler emner som alderdom, død, samfund og kunst i en melankolsk og selvironisk grundtone, der understøttes af små stemningsfyldte vignetter.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 11. juni 2014

Forfatterens trofaste læsere får fuld valuta for pengene med denne klassiske Laugesen, som i høj grad også vil tiltale læsere af nyere dansk lyrik.

Titlen siger det meste. Ordene og sproget er digtsamlingens drive og fører læseren igennem en pragtfuld læseoplevelse, hvor man som dyr i flok følger instinktivt med. Digtene har en melankolsk og eftertænksom tone, hvor tanker omkring livets afslutning, døden og intetheden fylder meget, fx i nekrologen over en gammel ven eller digtet om forfatterens afdøde hund. Det hele leveres dog med en selvironi, der gør digtene levende og dynamiske. Laugesen er som altid sproglig stærk og spændvidden i digtene bred. Således kommer forfatteren ikke kun omkring alderdommen, men også det omkringværende samfund og kunstens verden. Med et fremragende omslag og vignetter af Jens Birkemose.

Man kan gå på opdagelse i Laugesens tidlige digte eller prøve kræfter med en af de seneste, fx Yak og Yeti: blues for Chenga, 2012, der tager udgangspunkt i den trofaste hund Chengas død. Også i denne digtsamling er døden meget nærværende samtidig med, at samfundet og kunsten omkring os får en kommentar med på vejen.

Klassisk Laugesen. Sproglig stærk og dynamisk digtsamling skrevet i en sprudlende og melankolsk grundtone. Udover samfundskritiske stikpiller og kommentarer til kunstens rolle fokuserer Laugesen især på livets afslutning. Det fremragende omslag med små stemningsfyldte vignetter understreger digtenes indhold og kan ikke fremhæves nok.


litteratursiden.dk

d. 20. aug. 2014

af

af

Jens Hjøllund

d. 20. aug. 2014

Laugesens digte er del af en fortløbende proces og en rastløs og kværnende skriven, der generøst inviterer læseren inden for. Når man som læser åbner en ny digtsamling af Peter Laugesen, forventer ma...


Jyllands-posten

d. 16. aug. 2014

af

af

Erik Svendsen

d. 16. aug. 2014


Berlingske tidende

d. 21. juni 2014

af

af

Per Krogh Hansen

d. 21. juni 2014


Weekendavisen

d. 13. juni 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 13. juni 2014


Kristeligt dagblad

d. 26. juni 2014

af

af

Peter Stein Larsen

d. 26. juni 2014


Politiken

d. 15. juni 2014

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 15. juni 2014


Standart

Årg. 28, nr. 3 (2014)

af

af

Mads Schjødt S. Jonasson

Årg. 28, nr. 3 (2014)