Bøger / skønlitteratur / dramatik

Der hvor flyene styrter


Beskrivelse


Skuespil med et styrtende fly, og derefter samtalerne mellem både de overlevende og de døde. Det er en meget blandet forsamling, som med deres barske bemærkninger og sorte humor får sat mange ting på plads.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2008

af

af

Torben Wendelboe

d. 16. maj 2008

Dramaet henvender sig til et publikum med interesse for den fornyende danske dramatik.

Et fly er gået i luften, hvad det ikke burde. Dels bærer flyet navnet Ikaros, som det jo gik ilde, da han fløj for højt, og dels har piloten alvorlige psykiske problemer og faglige mangler, så der sker, hvad der må ske: flyet styrter. Det er en sort komedie om et fly-crash, Jakob Weis her spiller ud med. De levende/døde er godt tegnede typer fra den afdankede rockstjerne over Profeten og stewardessen Fine til den gravide Bitter, der virkelig lever op til sit navn. Weis laver godt drama ved at lade ting gentage sig, og den makabre farce har en idé om, at styrtede fly samler sig som legendens elefantkirkegård med små samfund. Der er fine replikker og scener i dette billede, som til slut næsten bliver en dommedagsvision, hvor Johnny skiller de retfærdige fra de uretfærdige i denne efterverden, der også rummer rockkoryfæer, der er flydræbte, således at de retfærdige forenes med Otis Redding og de fordømte med John Denver. Sådan! Det er vitalt og sjovt, skarpt og godt. Opført Teater-V i år.

Jakob Weis har tidligere udsendt bl.a Den førstefødte, 2005, Håndbog i overlevelse, 2007, og Helmer Hardcore, 2007, hvormed han har placeret sig som en af den markante fornyere af det danske nutidsteater, og det nye drama kan anvendes som de tidligere.

Makaber, vital farce fra Jakob Weis, der her igen viser idérig dramatik med meget kant og sort humor, her på den særdeles underholdende scene.


Peripeti

Nr. 10 (2008)

af

af

Thomas D. Kragebæk, Thomas Rosendal Nielsen

Nr. 10 (2008)