Bøger / skønlitteratur / dramatik

Pitbull


Beskrivelse


Skuespil om ægteparret Fie og Claes, der hygger sig i rækkehuset mens ungerne er på ferie hos farmor, men som gradvist får idyllen spoleret af en underlig snigende frygt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2009

af

af

Kent Skov

d. 20. mar. 2009

Stykket repræsenterer på bedste vis tendenserne i ny dansk dramatik, hvor den danske udramatiske normalitet filtreres gennem en underliggende og diffus atmosfære af frygt. Stykket er for 4 spillere, 2 kvinder og 2 mænd, i enkelt velbeskrevet regi med forfatterkommentarer og kan som sådan også opføres af amatørteatre - men det kræver gode skuespillere! Også anvendeligt som læsestykke i danskundervisningen fra gymnasieniveau.

Dansk drama med glimt i øjet om den omsiggribende frygtkultur. Stykket foregår i et hyggeligt og trygt rækkehuskvarter, hvor de to venner og genboer Claes og Thulesen hygger sig let beduggede efter en veloverstået generalforsamling i grundejerforeningen. Alt ånder idyl, men noget nager Thulesen, der mener at have mødt en stor bidsk hund, der absolut ikke hører til i kvarteret. Den øvrige forening ønsker ikke at bakke ham op om en stramning af "hundeloven" i kvarteret. Samtidig med denne ydre konflikt om "Normaldanmarks" stadige forsøg på at stramme og styre adfærden og den latente frygt, følger vi med Claes og Fie også et let brugt parforhold anno 2009. I dette normale parforhold introduceres som et scoop Fies yngre nærmest normløst sanselige søster, som ikke uventet har noget med den bidske hund i kvarteret at gøre. Har netop været opført på Teater V i København.

Weis er her på Line Knutzon-niveau. Han har bla. også skrevet det Reumert-vindende Der hvor flyene styrter.

Hverdagskomedie med bid og gode dialoger af en af de gode nye danske dramaforfattere.