For yndere af stilfærdige barndoms- og dagliglivsskildringer, primært kvindelige læsere, der er interesserede i skildringen af dagligdagen, som man også får det hos fx Vibeke Grønfeldt. Også for passionerede biografilæsere.
Pigen Anna bliver født i 1944 i et lægehjem på Als som den næstyngste af 4 børn. Den næsten overståede krig sætter sit præg på denne første efterkrigstid, men bogen er først og fremmest en skildring af et meget specielt barn, som vi følger i de første 10-12 år. Hun er en stærk og følsom pige, der kan tæve alle drengene men er samtidig meget bekymret for, hvad der sker i familien. Det er en stilfærdig skildring af lægehjemmet med de evigt travle forældre og konflikterne mellem de fire søskende. Bogen er tydeligt selvbiografisk, forfatteren er selv vokset op i et lægehjem i Sønderjylland, og hendes bedsteforældre var politikere ligesom Annas. Der er mange fine detaljer i skildringen af den knappe efterkrigstid, hvor alt tøj er arvet, og man sparer hvor man kan. Bogen er absolut ikke kun lys og lykkelig, der er mange sorte skygger over barndommen, bl.a. moderens alvorlige sygdom.
En fin tids- og barndomsskildring der fx kan sammenlignes med Kirsten Thorups Førkrigstid, der dog har den voksne kvindes synsvinkel men også de mange dagligdags detaljer og politiske diskussioner. I denne bog er det især grænsespørgsmålet, der diskuteres.
En dejlig biografisk roman fra det sønderjyske barndomsland med al den dramatik, der udspiller sig for et iagttagende barn.