Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Der var engang en prins : en eventyrlig rejse


Beskrivelse


Billedbog. Prins Alfred drager modvilligt af sted for at klare de tre prøver. Han får pagen Knold med, og rejsen fører dem ind i det ene kendte eventyr efter det andet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Winni Thorup

d. 18. dec. 2018

Prins Alfred sendes, som prinser nu engang skal, ud i verden. Før han kan arve kongeriget, skal han bestå 3 prøver. Han skal bevise sin kløgt, finde en pige og bevise sit mod. Prinsen er lidtaf en laps og ikke alt for begavet, så heldigvis har han pagen Knold (historiens fortæller) med sig. Bogens undertitel skal tages helt bogstaveligt, idet rejsen går fra en nutidig verden tileventyrernes land. De intervenerer i forskellige kendte eventyr, hvilket f.eks. passer Askepots prins fortrinligt, det var blevet lumskt kedeligt at gennemspille samme bryllup i flere hundrede år.Udyret viser sig at være temmelig ucharmerende som prins, så Alfred stikker af med skønheden, og sådan fortsætter det i vanlig Oakleysk opfindsom- og underfundighed. Ill. er som vi kender dem,herlige og meget engelske. De lægger sig tættest op ad ill. i Henrys ridderfærd, men der er leget endnu mere med lay-outet, som er uhyre smukt og gennemført. Selv om der også i denne eventyrverdenfindes skrammel fra enteknologisk civilisation, har bogen ikke Henrys ridderfærds geniale ide eller dybsindighed, men for børn og voksne fra 6 år, vil der være rigelig fornøjelse i denne herligeog smukke leg med det kendte og vedtagne. Fin oversættelse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Endnu engang har Oakley overgået sig selv med en billedbog, der fortsætter genren fra Henrys ridderfærd. Den moderne, lapsede prins skal, inden han overtager tronen, drage ud i verden med sinlille page og klare tre opgaver. Og hvilken verden! Vore venner vandrer ud og ind af det ene eventyr efter det andet, så de traditionelle handlinger, som efterhånden keder de kendte figurergudsjammerligt, går mere eller mindre i kludder. Et fabelagtigt univers i tekst og billeder, hvor Oakleys genistreg med ikke at skrive, hvad man kan se, tvinger til aktiv billedlæsning. Og det eren frydefuld proces: tingene blandes, stilarter brydes, grænser overskrides. Hver side åbenbarer nye overraskende sammenhænge. Og det hele er ægte, gedigen humor, uden de dystre undertoner, der vari ridderfærden. Den lange velskrevne tekst skal læses for de yngste, men man snyder sig selv, hvis man ikke gør det for de større børn også. Oakley har jo med sine bøger forlængst udvidetbilledbogsalderen langt ind ipensionisternes rækker. Her er ingen pædagogiske bagtanker. Spar overvejelserne og glæd børn og voksne!.


Det fri aktuelt

d. 21. aug. 1990

af

af

Steffen Larsen

d. 21. aug. 1990


Politiken

d. 13. okt. 1990

af

af

Marianne Hiort-Lorenzen

d. 13. okt. 1990



Informationer og udgaver