Bøger / skønlitteratur / roman

Det europæiske forår


Beskrivelse


Fremtidsroman af filosofisk og fabulerende tilsnit om et samfundseksperiment, hvor en familie vil bidrage til skabelsen af et idealsamfund på basis af det bedste fra naturen og nye teknologiske landvindinger. Men fremskridtstro og idealer udfordres af individualiteten.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Kent Skov

d. 12. okt. 2017

Fascinerende dansk roman om fremtidens teknologiske muligheder og de menneskelige konsekvenser. For interesserede i ny dansk romanlitteratur.

Kaspar Colling Nielsens nye roman handler om fire menneskers livsskifte fra storbyen til det "naturteknologiske" paradis Lolland i en nær fremtid. Her etablerer nogle forskere og iværksættere et nyt samfund, der skal kombinere det bedste fra den gamle verden med den nyeste teknologi. En familie bestående af hjerneforskeren Elisabeth og hendes mand, den desillusionerede galleriejere Stig, skifter spor. Med sig har de deres anorektiske datter, Emma, som dog vælger en anden idealistisk, men kontroversiel karriere i Afrika. Kun kunstneren Christian, som maler degenererede mennesker, har Stig endnu en tro på, og han tilslutter sig familien, men utopien har sine begrænsninger.

En veloplagt fremtidsfabel om større etiske dilemmaer. En grundlæggende interessant fortælling, der tager sig friheder i forhold til de litterære konventioner, hvor KCN interesserer sig mere for historiens filosofiske og eksistentielle sider end den teknologiske plausibilitet. Svagheden er det stedvise "scenariepræg", der kan dominere over hovedfortællingen.

KCN er både helt sin egen, og samtidig aner man inspiration fra store dystopister som Huxley i Fagre nye verdenDen anden død og nutidige danske filosofiske fremtidsfortællere, som Svend Åge Madsens forfatterskab og fx Ole Fogh Kirkebys Den anden dødKCN er både helt sin egen, og samtidig aner man inspiration fra store dystopister som Huxley i Fagre nye verden og nutidige danske filosofiske fremtidsfortællere, som Svend Åge Madsens forfatterskab og fx Ole Fogh Kirkebys .


litteratursiden.dk

d. 13. nov. 2017

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 13. nov. 2017

Spækket med både aktuelle og eviggyldige temaer er denne roman, som tegner et billede af Danmark i en måske ikke så fjern fremtid, en litterær og intellektuel fornøjelse. Vi er nogle stykker, der har ...


Kristeligt dagblad

d. 7. nov. 2017

af

af

Martin Rohr Gregersen

d. 7. nov. 2017


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2014

af

af

Søren Pind

d. 24. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2017

af

af

Erik Svendsen

d. 29. okt. 2017


Politiken

d. 24. okt. 2017

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 24. okt. 2017


Weekendavisen

d. 27. okt. 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 27. okt. 2017


Information

d. 25. okt. 2017

af

af

Kamilla Löfström

d. 25. okt. 2017


Børsen

d. 27. okt. 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 27. okt. 2017