Bøger / faglitteratur / biografier

Det Ganske Lille Band : mine år med C.V. Jørgensen


Beskrivelse


René Wulff (f. 1950) var trommeslager i C. V. Jørgensen's band "Det Ganske Lille Band" i årene 1976-1979. Om Wulffs egen karriere, samt kronologisk beskrivelse af de tre år med bandet inden C.V. Jørgensen forlod det. Alle indspilningssessioner af de tre albums Storbyens små oaser, Vild i varmen og Solgt til stanglakrids samt det næsten uendelige turneliv i Norden beskrives.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2018

af

af

Per Månson

d. 21. juni 2018

Forfatteren René Wulff var trommeslager i C. V. Jørgensen 1976-1979 og dermed med i de tre gennembrudsalbums. Han fortæller om baggrunden og gruppens liv. For alle med interesse i dansk rockhistorie.

Efter en kort indledning om Wulffs egen karriere inden mødet med Carsten Valentin Jørgensen, beskrives de første tre år med bandet kronologisk inden CVs beslutning om at forlade bandet. Alle indspilningssessioner af de tre albums Storbyens små oaserVild i varmenSolgt til stanglakrids, Vild i varmen og Solgt til stanglakrids samt det næsten uendelige turneliv i Norden beskrives minutiøst garneret med en lang række privatfotos, kopier af plakater og meget mereEfter en kort indledning om Wulffs egen karriere inden mødet med Carsten Valentin Jørgensen, beskrives de første tre år med bandet kronologisk inden CVs beslutning om at forlade bandet. Alle indspilningssessioner af de tre albums Storbyens små oaser, og Solgt til stanglakrids samt det næsten uendelige turneliv i Norden beskrives minutiøst garneret med en lang række privatfotos, kopier af plakater og meget mereEfter en kort indledning om Wulffs egen karriere inden mødet med Carsten Valentin Jørgensen, beskrives de første tre år med bandet kronologisk inden CVs beslutning om at forlade bandet. Alle indspilningssessioner af de tre albums Storbyens små oaser, Vild i varmen og samt det næsten uendelige turneliv i Norden beskrives minutiøst garneret med en lang række privatfotos, kopier af plakater og meget mere.

Wulff er en udmærket forfatter med greb om sproget, og bogen er en vigtigt dokumentation af en periode i dansk rockhistorie. Desværre skæmmes den lidt af for mange private erindringer om episoder (som fx en fastlåst håndbremse), der nok har været en begivenhed for de implicerede, men ikke tilføjer os andre noget væsentligt.

I 2007 udgav Niels Martinov biografien C.V. JørgensenLiv og lys, der bygger på andethåndskilder, og som Wulff flere steder korrigerer. Liv og lys analyserer Jørgensens og Steffen Brandts tekster ud fra et religiøst synspunktI 2007 udgav Niels Martinov biografien C.V. Jørgensen, der bygger på andethåndskilder, og som Wulff flere steder korrigerer. analyserer Jørgensens og Steffen Brandts tekster ud fra et religiøst synspunkt.


Politiken

d. 24. juli 2018

af

af

Henrik Vesterberg

d. 24. juli 2018


Jazz special

Nr. 162 (2018)

af

af

Niels Christensen (f. 1951)

Nr. 162 (2018)