Bøger / faglitteratur

Det hele handler ikke om dig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren opdaterer fem klassiske, stoiske principper og viser, hvordan de kan bruges til at håndtere en moderne tilværelse og skabe et liv med sindsro, frihed og mening. Med anvisninger til princippernes brug i arbejdslivet.

Indhold

Stoisk filosofi for begyndere ; Principper for det moderne liv (Princip 1: Fokusér på det, du kan kontrollere ; Princip 2: Succes er at gøre det rigtige ; Princip 3: Selvdisciplin gør dig fri ; Princip 4: Døden er din ven ; Princip 5: Det hele handler ikke om dig) ; Stoisk trænning


Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 10. feb. 2020

Til læsere der sidder fast i selvrealiseringsmaskinen, gives der her et bud på, hvordan man kan håndtere det moderne livs uendelige muligheder, med nogle gode råd fra antikkens største tænkere.

Efter i årevis at have læst selvhjælpsbøger og besøgt psykologer, fandt Overgaard tilbage i antikken og den stoiske filosofis tænkning om livet, og fandt ro, mening og formål. I bogen giver han ikke en fagfilosofisk kortlægning af stoicismen, men en handlingsorienteret praktisk udlægning, med de personlige erfaringer i fokus. Først får vi en kort introduktion til stoicismens historie, derefter gennemgås fem grundprincipper: selvkontrol, status, fristelser, dødsangst og selvoptagethed. Hvert kapitel afsluttes med anvisninger til princippernes brug i arbejdslivet.

Yderst inspirerende bog hvor Overgaard øser ud af egne erfaringer, blandet med antik visdom og underholdende eksempler fra moderne populærkultur. En cocktail der lykkes til fulde. Man føler sig i lærerigt og godt selskab, og jeg tror, de fleste læsere vil tage en del med sig videre i livet.

Opgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fastEt bedre jegEpiktets livsvisdomStoikerneOm vredeOm mildhedOm sindsroMarcus Aurelius - tanker om livet og væren og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' . Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i , Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, , Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og Marcus Aurelius - tanker om livet og værenOpgør med selvudviklingsindustrien finder man fx i Brinkmans Stå fast og Powers' Et bedre jeg. Stoicismen kan man fx læse om i Epiktets livsvisdom, Stoikerne, Senecas Om vrede ; Om mildhed ; Om sindsro og .


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 27. aug. 2020

Niels Overgaard opdaterer de stoiske principper i imponerende og brugbar selvhjælpsbog og viser, hvordan de kan bruges til at håndtere en moderne tilværelse. Vi har to muligheder i livet: Ikke at hand...


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2020

af

af

Mikael Jalving

d. 8. mar. 2020


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2020

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 13. mar. 2020


Berlingske tidende

d. 21. feb. 2020

af

af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 21. feb. 2020


Weekendavisen

d. 28. feb. 2020

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 28. feb. 2020


Børsen

d. 2. apr. 2020

af

af

Henrik Ørholst

d. 2. apr. 2020


Logos

2020, nr. 2

af

af

Bodil Kruse (f. 1944)

2020, nr. 2


Logos

2021, nr. 2

af

af

Susanne Høeg

2021, nr. 2