Bøger / skønlitteratur / noveller

Det himmelske tyranni : noveller


Beskrivelse


Science fiction-noveller om det fremtidige xeelee-univers, hvor de gudelignende xeelee'er er den dominerende intelligens.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

Engelsk science fiction novellesamling, hvis noveller alle er skrevet mellem 1987 og 1995. Alle 7 noveller henvender sig til science fiction læsere, især de, der har fokus på de teknologiske aspekter af genren. Disse noveller ligger inden for undergenren hard sf.

Bogens forside er en illustration af kunstneren David A. Hardy, der er specialist i astronomisk illustration, hvilket månelandskabet i isblå med en violet planet og stjernehimmel viser. Det er en genretypisk forside. Bagsideteksten fortæller om samlingens xeelee-univers, hvor mennesket er anden mest dominerende race kun overgået af de gudelignende xeelee. Forfatteren har udgivet over 40 romaner og 100 noveller, hvoraf flere er hædret med sci-fi priser. Dette er første gang, han kommer på dansk. Sprogligt og handlingsmæssigt er der fokuseret på teknik frem for personerne.

Hard sf's vigtigste forfattere er fx den kendte Arthur C. Clarke og måske mere ukendte Paul Anderson og Frederik Pohl. Genren vrimler med ormehuller, tidsforskydninger og fysiske og kemiske oplysninger.

Første bogudgave af en repræsentant for hard sf-genren, hvis fokus på teknik frem for dybdegående personkarakteristik, nok skal få nogen til at falde fra. Har primært interesse for teknikinteresserede sci-fi læsere, hvilket giver en smal lånerskare. Til større biblioteker og/eller specifikke sci-fi afdelinger mindre steder.


Himmelskibet

Nr. 15 (2007/2008)

af

af

Tue Sørensen

Nr. 15 (2007/2008)


Proxima

Nr. 86 (2007)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 86 (2007)