Outsideren Berzelius Windrip vinder præsidentvalget i USA i 1936, og indfører derefter et totalitært, fascistisk regime. Til læsere af dystopiske romaner om samfundsforhold.
Humanisten og journalisten Doremus Jessup følger med stigende bekymring de politiske tendenser i USA op til præsidentvalget i 1936. Demokraten Windrip vinder valget på løfter om at gøre USA til en stolt nation, 5000 dollars til alle, og at tøjle eliten. Som præsident indfrier han ikke løftet om penge, men indfører et totalitært styre, og skiller sig af med uønskede befolkningsgrupper. Sinclair Lewis (1885-1951) modtog som den første amerikaner Nobelprisen i litteratur i 1930.
Tankevækkende og vedkommende roman med besk satire og kras humor om en folkeforfører, som formår at styrte demokratiet, og skabe kaos og ødelæggelse. Den er velskrevet, omend med ret omstændelige passager. Sinclair Lewis skrev romanen under inspiration af begivenhederne i Hitler-Tyskland og tendenser i amerikanske forhold.
Bogen udkom i 1935, og på dansk med titlen Det sker ikke herhjemmeTjenerindens fortælling i 1936. Den oprindelige oversættelse af Johanne Marie Larsen er revideret til et nutidigt sprog. Sinclair Lewis skrev en række satiriske og kritiske romaner om amerikanske samfundsforhold. Margaret Atwoods Tjenerindens fortælling er nok den mest kendte dystopiske roman om et opdigtet diktaturBogen udkom i 1935, og på dansk med titlen Det sker ikke herhjemme i 1936. Den oprindelige oversættelse af Johanne Marie Larsen er revideret til et nutidigt sprog. Sinclair Lewis skrev en række satiriske og kritiske romaner om amerikanske samfundsforhold. Margaret Atwoods er nok den mest kendte dystopiske roman om et opdigtet diktatur.