Bøger / faglitteratur

Det kommunikerende hospital


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2008

af

af

Katja Larsen

d. 17. juni 2008

Det kommunikerende hospital henvender sig til alle der arbejder i sundhedssektoren, dog især ledelsen.

Helle Petersen er ph.d. og erhvervsforsker med speciale i forandringskommunikation. Det kommunikerende hospital er skrevet i serien Kort til viden og handler om kommunikation på alle niveauer i et hospital både den interne og den eksterne. Pointen er den, at et godt omdømme starter indefra; med god kommunikationskultur følger nemlig høj patienttilfredshed. Fokus i bogen ligger på forandringskommunikation og nødvendigheden af at skabe en konstruktiv kommunikationskultur. Der gives værktøjer til, hvordan kommunikationen til både medarbejdere og patienter kan forbedres. Helle Petersen mener klart at god kommunikation er et ledelsesansvar og bogen henvender sig også især til ledelsen.

Af andre bøger om kommunikation i sundhedssektoren er der På patientens præmisser af Leif Becker Jensen 2. udgave fra 2007 som handler om den skriftlige kommunikation.

Det kommunikerende hospital er en rigtig nyttig bog om, hvor vigtig kommunikation er i sundhedssektoren og hvordan ledelsen kan gøre det bedre. Den er let at gå til og mange ting kan overføres på andre sektorer/virksomheder men den er mest interessant at læse, hvis man arbejder i sundhedssektoren.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 20 (2008)

af

af

Gitte Lindermann

Årg. 108, nr. 20 (2008)


Ugeskrift for læger

Årg. 171, nr. 39 (2009)

af

af

Jannik Hilsted

Årg. 171, nr. 39 (2009)