Bøger / faglitteratur / erindringer

Det kunne ikke være anderledes : an American dream come true - i Randers


Beskrivelse


Om iværksætteren bag Graceland Randers Henrik Knudsen (f. 1964) og om hans livslange passion for Elvis Presley.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2015

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. sep. 2015

Velskrevet og interessant biografi om manden bag det efterhånden verdenskendte Graceland Randers, og hans store passion for Elvis. For fans af Elvis eller læsere, der efterspørger portrætter af lidt utraditionelle iværksættere.

I et industrikvarter i det sydlige Randers står en kopi af Elvis' hjem, Graceland. Bygningen startede som en drøm for den dedikerede Elvisfan Henrik Knudsen, f.1964, men efter årelange anstrengelser stod den færdig i 2012. Via en række interviews med journalist Sys Vestergaard, fortælles historien om, hvordan han gjorde sin store passion for Elvis til sin levevej, og på trods af finanskrise og andre problemer fik skabt sit livsværk.

Det har krævet sin mand at få det 27 millioner kroner dyre og 100% privat finansierede Graceland Randers op at stå, og Vestergaard formår fint at formidle Knudsens umiddelbare væremåde og hans store drive. Bogen er let at læse, og giver et godt indblik i de genvordigheder og bump, der er når et stort iværksætter projekt skal realiseres. Efter endt læsning er man ikke tvivl om at det kræver entusiasme, hårdt arbejde og et stort netværk at give sig i kast med en sådan opgave. Desuden fortælles der anekdoter om Knudsens mange møder med de musikere som spillede med Elvis. Velkomponeret layout med mange fine farvefotografier på tykt kvalitetspapir, giver bogen et godt udtryk.

Der findes ikke andet litteratur om Graceland Randers.


Politiken

d. 10. sep. 2015

af

af

Henrik Vesterberg

d. 10. sep. 2015