Bøger / faglitteratur

Det må ikke koste liv at give liv : Maternity Foundation - fra lille dansk NGO til global digital frontløber i kamp for kvinders sundhed


Beskrivelse


Udgivet i anledning Maternity Foundations 15-års jubilæum.

Hvert andet minut døgnet rundt dør en kvinde på grund af komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er mere end 300.000 kvinder om året, over 800 hver dag. Heldigvis er der nogle, der arbejder for deres sag. For Maternity Foundation er en skarp hjerne og et varmt hjerte ikke hinandens modsætninger, men tværtimod hinandens forudsætninger. Organisationen skaber digitale redskaber og innovative træningsmetoder, som hele verdens jordemødre og fødselshjælpere bruger i deres hverdag. Fokus er hele tiden på at skabe mere sundhed for kvinder og børn for færre penge, til glæde for flere og med teknologien som hjælp. DET MÅ IKKE KOSTE LIV AT GIVE LIV er historien om Maternity Foundation, der startede med fem idealistiske kvinder omkring et køkkenbord, og i dag, 15 år senere, er en vigtig international spiller i indsatsen for kvinders og børns sundhed, med H.K.H. Kronprinsesse Mary som protektor.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. dec. 2020

Om interesseorganisationen Maternity Foundation, som på verdensplan arbejder for at forbedre forholdene for kvinder under graviditeter og fødsler. For dig som læser om humanitært arbejde.

Hvert andet minut døgnet rundt dør en kvinde af komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er mere end 300 000 kvinder om året! Kronprinsesse Mary er organisationens protektor og skriver bl.a. i sit forord: "Alle kvinder, uanset hvor de bor, har ret til en sikker graviditet og fødsel." Bogen markerer 15-års jubilæum for Maternity Foundation, og fortæller historien om en lille dansk græsorganisation, startet af "fem idealistiske kvinder omkring et køkkenbord". Nu en global organisation med fokus på digitale redskaber og træningsmetoder, som jordemødre og fødselshjælpere kan bruge i deres hverdag. Organisationens fokus er, at nedbringe antallet af dødsfald blandt mødre og spædbørn, og det særligt i Afrika og Sydøstasien. Kirsten Weiss er journalist, forfatter og foredragsholder.

Entusiastisk og velskrevet bog som beskriver en dansk NGO, og hvor fx denne oplevelse fra én af de 5 kvinder, som startede Maternity Foundation, fortæller om barsk virkelighed og liv på trods: "Aryele overlever. Og hun og hendes mand får deres første barn med hjem i en papkasse.".

En anden titel om NGO-arbejde er fx Som ringe i vandet.