Bøger / skønlitteratur / roman

Det onde jeg ikke vil


Beskrivelse


59-årige Claudia sidder i en flyvemaskine fra Buenos Aires til København under påskud af at skulle deltage i en konference. I virkeligheden skal hun gense sin ungdomskærlighed som hun ikke har set i mange år. Men rejsen ændrer Claudias liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 28. mar. 2018

59-årige gifte Claudia opsøger sin store ungdomskærlighed i København i denne dramatiske og eftertænksomme roman, som går tæt på nogle af livets store spørgsmål. For læsere som holder af eftertænksomme romaner med dybde.

Claudia sidder i en flyvemaskine fra Buenos Aires til København. Hun har mand og datter hjemme men rejser til København under påskud af at skulle deltage i en konference. I virkeligheden er hun på vej for at gense sin store ungdomskærlighed, Henrik, som hun ikke har set siden et studieår i København mange år tidligere. Cladia blev dengang gravid med Henrik men fik i hemmelighed en abort. Da de mødes igen, er der gensidig tiltrækning og spørgsmålet er, hvilke valg Claudia vil træffe. På vej hjem fra konferencen, betror hun hele sin dramatiske livshistorie til en medpassager i flyvemaskinen, astrofysikeren Samir Adar. De mødes ved et tilfælde et halvt år senere og Samir bliver historiens fortæller. Det er forfatter og journalist Kirsten Boas' debutroman på dansk. Romanen udkom første gang i 2016 i spansk udgave.

Romanen efterlader et indtryk hos sine læsere og sætter gang i tanker, følelser og holdninger til de store og vigtige ting i livet. Det er en roman med dybde og skarphed.

Ønskes en lignende roman om en kvinde i en eksistentiel livskrise som forsøger at finde sig selv, kan romanen Vandspejlet anbefales.


Kristeligt dagblad

d. 25. apr. 2018

af

af

Iben Tandgaard

d. 25. apr. 2018