Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Ina og Freja, der har magiske evner, finder hjælp til at bekæmpe det onde i byen Primus, hvor borgmesteren Thor har magten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 11. feb. 2016

Ina og Freja møder en mand, der påstår, han er deres far. Kan de i fællesskab bekæmpe borgmesteren Thor? Det kræver, at far overtager pigernes magiske evner, siger han. Mon de kan stole på deres far? Til alle fra 9 år, der har læst de første to bind i serien.

Kampen mellem det gode og det onde er også det gennemgående tema i seriens 3. bind. Byen Primus har en borgmester, der har forvandlet folket til ulve. De to søstre Freja og Ina drømmer om at vælte det onde styre i byen. De får hjælp fra gadedrengen Baldur, der for penge, har bragt pigerne ombord på deres fars skib. Han har en kvinde fanget ombord på skibet. Gad vide hvem hun er? Og vil de godtroende piger overlade deres magiske evner til deres far for at styret og Thor kan væltes? Omslaget viser de to piger på skibet, mens bølger slår mod skibets skrog.

Spændingen holder hele vejen igennem i fantasyserien "Det Onde". Frygten for hvem man kan stole på, gennemsyrer også dette bind. Illustrationerne er dunkle i farvevalg og sætter stemningen. De understøtter læsningen af den letlæste tekst, hvor personerne til sidst lærer sandheden at kende. Det er nødvendigt at læse bøgerne i rækkefølge.

Peter Gotthardt har skrevet flere fantasyserier for samme aldersgruppe, hvor kampen mellem det gode og det onde er det centrale. Læs fx "Elverfolkets skæbne", hvor 1. bog er De jernklædte krigerePrinsesse Enhjørning - Storskovens vogter eller Prinsesse Enhjørning - Storskovens vogter i serien "Prinsesse Enhjørning"Peter Gotthardt har skrevet flere fantasyserier for samme aldersgruppe, hvor kampen mellem det gode og det onde er det centrale. Læs fx "Elverfolkets skæbne", hvor 1. bog er De jernklædte krigere eller i serien "Prinsesse Enhjørning".