Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det perfekte mord


Beskrivelse


Krimi. Et problematisk forhold mellem to tvillingebrødre er medvirkende til, at Karl flytter til Esbjerg, hvor han hurtigt får job og bliver forelsket. Alt er lutter idyl, indtil Arne dukker op. Karl hyrer derfor en lejemorder til at slå Arne ihjel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2011

af

af

Kirsten Emdal

d. 2. nov. 2011

If. forlaget sigter denne bog primært på voksne udlændinge, som er ved at lære dansk, men også voksne ordblinde kan have glæde af den.

Forfatteren Ellen Holmboe er kendt som forfatter af letlæsningsbøger for børn og unge, og desuden har hun udgivet fagbøger til danskundervisningen. Denne bog indgår i en ny letlæsningsserie Fakta & fiktion fra forlaget Gyldendal. Serien består af fagbøger og fiktionstekster i fire sværhedsgrader. Alle bøgerne i serien findes indtalt på forlagets hjemmeside, og der er gratis adgang til sitet - også til at downloade lydfilerne til brug på egen afspiller. Denne titel er en krimi, som foregår i Esbjerg. Hovedpersonen Karl flytter til byen for at starte på en ny tilværelse langt væk fra problemerne og ikke mindst fra hans tvillingebror. Det lykkedes tilsyneladende ganske godt for ham, men så dukker tvillingebroderen op i byen, og det fører til en del forvekslinger med katastrofale følger.

Serien Læseværkstedet fra Special-pædagogisk forlag er jo nok den altdominerende serie på markedet for letlæsningsbøger. Den er meget populær, og mange undervisere henviser til denne serie. Derfor er det nok svært at komme ind på dette marked, men jeg synes bestemt, at Det perfekte mord er et godt alternativ til Læseværkstedets bøger.

Forfatteren formår at gøre bogens handling spændende til det sidste. Bogens forside virker appellerende og dækkende for indholdet.