Bøger / skønlitteratur / roman

Dine femten minutter


Beskrivelse


Anna og Victor er kærester. Anna drømmer om hus og børn, men Victor fristes af et job i Kina i et år. Da Anna bliver gravid tvinges de til at overveje fremtiden i fællesskab og ikke hver for sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 14. maj 2012

For læsesvage unge og voksne. Bogen udkommer i seriens gule afdeling for lettere øvede med et lixtal på omkring 20.

Det unge par Anna og Victor er travle karrieremennesker, der begge reflekterer over fremtiden. Men hvor Victor fristes af et år som udstationeret i Kina, så begynder Anna at drømme om børn og hus. Da Anna bliver gravid bliver dilemmaet tydeligt. Historien får en dramatisk drejning, da de begge befinder sig i IKEA under en bombesprængning. En lille virkelighedsnær fortælling om unge, kærlighed og karriere. Om forskellige drømme og det både at ville hinanden, men også drages af andre drømme. Den sidste dramatiske effekt, hvor Anna frier til Victor for rullende kamera, virker måske lidt påklistret, men det er en velskrevet lille bog, der har identifikationsmuligheder for målgruppen. Et fint bud på det jævne i rækken af de mange letlæsningsbøger. Afsnitsopdelte sider, der øger overskueligheden.

Den gule serie, der er den næst vanskeligste i Læseværkstedet, favner bøger om vidt forskellige emner og temaer, men flere der som denne handler om unge og kærlighed, fx Royster: Læretid, 2010.

Fin lille hverdagshistorie om unge, parforhold, kærlighed og karriere i letlæsningsserien Læseværkstedet.