Bøger / skønlitteratur / roman

Det vanskelige lys


Beskrivelse


David står over for den store sorg at miste sin unge søn, Jacobo. Efter en alvorlig trafikulykke lever Jacobo med så store smerter, at han beslutter sig for at få aktiv dødshjælp i Portland. Fra New York følger David og familien hvert minut rejsen uden at vide, om frygt eller fortrydelse vil forpurre Jacobos beslutning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2019

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 9. juli 2019

Smuk roman, fra en af nutidens store skikkelser i colombiansk litteratur, om livets smerte og skønhed og dødens nærhed og sorgfulde skygge. For alle læsere, der holder af en god roman med noget på hjerte.

Den aldrende colombianske kunstmaler David må opgive at male på grund af en øjensygdom og begynder i stedet at skrive om sit liv og særligt om et døgn nitten år tidligere. Døgnet op til hans søn Jacobos død. Efter en alvorlig trafikulykke lever Jacobo med så store smerter, at han beslutter sig for at få aktiv dødshjælp i Portland. Fra New York følger David og familien hvert minut rejsen uden at vide, om frygt eller fortrydelse vil forpurre sønnens beslutning. David beskriver og ser tilbage på timerne, hvor han venter fyldt med angst over dødens nærhed og forgæves prøver at finde trøst sammen med hustruen Sara. "Det vanskelige lys" er den første af Tomás González' romaner, der er oversat til dansk.

Smuk og dybsindig roman, der formår at kredse om svære emner som aktiv dødshjælp, sorg, sygdom og alderdom og samtidig have en varm og lun stemning. En dragende læseoplevelse. Bogen er meget velegnet til læseklubber.

SøsterDet fortabte paradis af Miriam Toews er en anden roman, der handler om aktiv dødshjælp set med en pårørendes øjne. For læsere med interesse i at læse mere ny litteratur fra Colombia kan Det fortabte paradis af Héctor Abad Faciolince, som også for nyligt er udkommet på dansk, anbefalesSøster af Miriam Toews er en anden roman, der handler om aktiv dødshjælp set med en pårørendes øjne. For læsere med interesse i at læse mere ny litteratur fra Colombia kan af Héctor Abad Faciolince, som også for nyligt er udkommet på dansk, anbefales.


Jyllands-posten

d. 26. jan. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 26. jan. 2020