Bøger / faglitteratur

Det ved vi om datainformeret forbedringsarbejde i skolen


Beskrivelse


Giver eksempler på, hvordan lærere og skoleledere kan analysere og aktivt implementere data i skolens undervisningspraksis til forbedring af den pædagogiske praksis og elevernes læringsudbytte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. nov. 2015

Mængden af data om elevers læringsudbytte og sociale velbefindende har aldrig været større. Denne udgivelse i serien "Det ved vi om..." er henvendt til skolernes fagprofessionelle og viser dem, hvordan de kan analysere og anvende disse data bedst muligt.

Bogen forklarer, hvordan skolens pædagogiske personale kan analysere på de mange data, som de får fra forskellige tests, og anvende disse data i deres pædagogiske planlægningsarbejde. Bogen er opbygget med en struktur, som bevæger sig fra indsamling af data til analyse af data og videre til anvendelse af disse analyser til ny pædagogisk praksis, som skal implementeres og evalueres.

Det er en hurtigt læst, konkret, velstruktureret og handlingsorienteret bog, som indeholder mange praksisrettede ideer til implementering af dataanalyser, som kan medvirke til at forbedre skolens undervisningspraksis og elevernes læringsudbytte.

Bogen kan læses sammen med udgivelser som Synlig læring og læringens anatomiHvad der virker i inkluderende undervisning, Hvad der virker i inkluderende undervisning eller nogle af de øvrige udgivelser i serien "Det ved vi om"Bogen kan læses sammen med udgivelser som Synlig læring og læringens anatomi, eller nogle af de øvrige udgivelser i serien "Det ved vi om".