Bøger / faglitteratur

Det ved vi om inklusion


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. feb. 2014

Denne udgivelse er en del af serien Det ved vi om, som består af nogle korte, hurtigt læste, praksisrettede publikationer om aktuelle pædagogiske emner. Emnet for denne bog er det højaktuelle inklusionsbegreb, som er en meget stor del af den pædagogiske dagligdag og debat. Bogen er oplagt læsning for lærere og pædagoger, der arbejder med inklusion. Derudover har den også relevans på de pædagogiske uddannelser.

Bogen er bygget op som serien Det ved vi omś øvrige udgivelser med korte, overskuelige og hurtigt læste kapitler baseret på forskningsbaseret viden og fortalt i et letforståeligt, praksisnært sprog. Bogen introducerer indledningsvis begrebet inklusion og fortæller for baggrunden herfor. Dernæst tages der fat på de konkrete udfordringer med inklusion i skolen.

Inklusionsbegrebet er meget aktuelt og fylder meget i den pædagogiske debat. Der udgives derfor også mange nye og mere omfattende bøger om emnet, som det vil være oplagt at fordybe sig yderligere i. Det kunne eksempelvis være titler som Inklusionens didaktik, 2013 eller Inklusion i klassens fællesskab, 2011.

En udmærket kortfattet, praksisrettet og konkret publikation, som giver den basale viden om inklusionsbegrebet. Bogen er oplagt læsning blandt lærere og pædagoger, som ønsker en hurtig introduktion til emnet.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. juni 2014

af

af

Christina Krolmer

d. 17. juni 2014


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 2 (2014)

af

af

Birgit Marott

Årg. 51, nr. 2 (2014)