Bøger / faglitteratur / kogebøger

Det vilde køkken


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Guide til indsamling af vilde planter, svampe, bær, krydderurter med mere i naturen, efterfulgt af opskrifter med de hjembragte ingredienser.

Indhold

Skovplanter ; Skovsvampe ; Planter fra søer, åer og vådområder ; Planter i græsset ; Planter i vejkanten ; Planter i strandkanten ; Planter i haven ; Planter i levende hegn ; Opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lene Kristiansen

2008

Henvender sig til voksne, der har lyst til at kombinere en naturoplevelse med at bestemme og indsamle spiselige vilde planter, bær, svampe mv.

En overskuelig og let anvendelig bog om naturens spisekammer. Opdelt efter naturområder: skov, vådområder, græs, vejkanter, haven (lidt speciel blanding: kamille, hvidmeleret gåsefod, parykblækhat og spiselig morkel) samt levende hegn. Hver plante sit opslag med kortfattede oplysninger om hvor og hvornår planten kan findes, smag, anvendelse og forvekslingsmuligheder samt et par små fotos og en checkliste. Indledningsvis et par generelle og gode afsnit om indsamling, tips om sikkerhed og bestemmelse; 48 ikke specielt originale opskrifter og et register afslutter bogen. Selvom bogen er af engelsk oprindelse og har fokus på hele Europa, kan alle planterne findes i Danmark - lige med undtagelse af oliventræet. Formodentlig ville en dansk bog have fokuseret lidt anderledes, fx synes jeg bl.a. røllike, skovsyre, viol og rønnebær havde været mere relevante end solbær, ribs og stikkelsbær. Men alt i alt et bredt og udmærket udvalg.

Siden Egholms Naturens køkkenhave fra 1982 og Spis dit ukrudt af Anemette Olesen, 1986, har ingen bøger udelukkende haft denne vinkel.

En oversigt/bestemmelse af nogle af de spiselige planter der findes i Danmark og resten af Europa. Lidt for stor (20x19) til at have med i lommen, men bogen giver mulighed for at målrette turen og give den en ekstra dimension.