Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Diamanterne


Beskrivelse


Pigebandet Diamanterne har meldt sig til gymnasiets store bandkonkurrence. Problemet er bare at Sara, Ros, Caroline og Nina ikke synger og spiller særlig godt. Drengebandet Nothing gør ikke tingene lettere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2008

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 6. maj 2008

Pigebog fra ca. 12 år. Henvender sig især til store mellemtrinsbørn samt unge, der gerne vil læse en sjov historie, som ikke er alt for lang og svær. Sprogligt kan et yngre publikum godt være med, men de vil nok stå lidt af, når Caroline fx får en tår over tørsten til en gymnasiefest osv. Bogen handler dog mest om musik og venskab.

Sara, Ros, Caroline og Nina stifter bandet Diamanterne for at kunne deltage i gymnasiets bandkonkurrence. Pigerne er meget forskellige og kan ikke rigtig synge eller spille. En kikset fritterfest og det irriterende drengeband Nothing gør ikke tingene bedre, men pigerne giver ikke op. En sjov historie, hvor handling og dialog fylder meget, mens personkarakteristik og forhistorier træder lidt i baggrunden. Læseren får fx ikke at vide, hvorfor Ros har forandret sig i sommerferien, eller hvad der foregår i Carolines familie. Kan man leve med det, er der tale om en ret underholdende tøsebog skrevet i et teenagesprog anno 2008. Forfatteren er redaktør og tekstforfatter og har tidligere udgivet Kærestehåndbogen, 2007. Fængende forside med pigerne i silhuet på sort/lilla baggrund.

Bogen har lidt mere substans end fx Girlzone serien, som også er pigebøger om musik Cathy Hopkins publikummet vil sikkert synes om denne bog.

Underholdende tøsebog, der ikke stikker så dybt, men som alligevel fungerer ganske godt med sjov handling og nutidigt teenagesprog.


Berlingske tidende

d. 7. juni 2008

af

af

Karin Esmann Knudsen

d. 7. juni 2008