Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frida


Beskrivelse


Det bliver for meget for Frida, da hun ud over problemerne hjemme, tager et opgør med plageånden Bella. Til gengæld har "The Wannabees" fået et fantastisk tilbud om at spille i Pumpehuset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Lene Kristiansen

d. 11. sep. 2008

4. del i serien Wannabees, hvor målgruppen er piger fra 10-13-14 år. På linje med de 3 første bind og ikke meget at komme efter, hverken hvad indhold eller personer angår. Men også lette og overskuelige at gå til, og et seriekoncept som dette vil primært tiltrække lidt svagere læsere.

Rockgruppen The Wannabees består af 4 meget forskellige piger på 15 år, fra 4 forskellige miljøer. Hovedpersonen i denne er Frida med den smådrikkende og uinteresserede mor og arbejdsløse "pap"far i netundertrøje foran fjernsynet. Til gengæld bekymrer pigerne i gruppen sig for hende, især da hun forsvinder efter at have haft et opgør med sin plageånd fra skolen, Bella. Lige før det vigtige job i Pumpehuset. Lidt pigeting, kærlighed, familie, alt sammen på overfladen. Handlingen er tynd og personerne uden egentlig karakter. At det er 4 danske piger og bøgerne foregår i København har ingen afgørende betydning for hverken person- eller miljøbeskrivelse.

Er tidligere sammenlignet med S, P eller K-serien, men er efter min mening ikke på samme niveau.

En tynd triviserie-bog, hvor både handling og personer aldrig bliver vedkommende. Konceptet med forskellige hovedpersoner indenfor en given ramme, tiltrækker mange læsere, men får man fingre i dem, er de nu også klar til andre serier.Informationer og udgaver