Bøger / skønlitteratur / digte

Digteren mellem linjerne : lyrik


Beskrivelse


Digte. Selvbiografisk digtsamling om erindring og identitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 19. maj 2016

Spidsfindige selvbiografiske rim-digte til den filosofisk anlagte læser.

Det er Det Store Jeg, som er i centrum i disse digte. I centreret tekst, der ofte gør brug af rim, øses der af private erindringer fra forfatterens liv i en mindre, jysk by. Der berettes om forskellige episoder fra den tidlige barndom frem til nyere episoder i forfatterens liv. Fokus er på de hændelser, der har været med til at forme forfatteren og gøre ham til det individ, han er i dag. Fra de specifikke, private erindringer zoomes der ud til større, generelle betragtninger over, hvad det vil sige at være menneske.

Smal litteratur. Visse af teksterne har et privat tilsnit, der gør det svært for læseren at relatere til det skrevne. Sproget kan virke en anelse klichepræget. De forskellige digte rummer dog flere gode overvejelser om litteratur, identitet og erindring, der er både oplysende og interessante - særlig hvis man selv overvejer at skrive sine erindringer.

Der findes flere mere vellykkede udgivelser med erindringer på digtform, fx F.P Jacs mesterlige En græssende glæde til dit ydreUps and downs eller Per Aage Brandts Ups and downsDer findes flere mere vellykkede udgivelser med erindringer på digtform, fx F.P Jacs mesterlige En græssende glæde til dit ydre eller Per Aage Brandts .