Bøger / skønlitteratur / roman

Dilemma


Beskrivelse


Krimi. Den fraskilte lærer Niels bor alene langt ude på landet. En aften søger en skræmt kvinde tilflugt i hans hus og fortæller, at hun bliver forfulgt af røvere, der har overfaldet en pengetransport. Skal Niels tro på hende og hjælpe hende, eller skal han gå til politiet. Han står i et dilemma.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Winther Olsen

2007

Dansk krimithriller der med en enkel stil og et forståeligt og ikke alt for forrået plot henvender sig til de både yngre og ældre krimilæsere som ikke stiller hardcore krav om indviklede plot og ødelagt nattesøvn. Selv om bagsideteksten ellers lover en nervepirrende krimi.

Den unge lærer Niels er fraskilt og bor alene langt ude på landet. En aften søger en skræmt og tiltrækkende ung kvinde tilflugt i hans hus, idet hun fortæller at hun bliver forfulgt. Niels' dilemma består i valget mellem den drengede spænding i at tro på og skjule hende eller straks gå til politiet. Da han vælger det første, bliver han helt ufrivilligt blandet ind i et hævnopgør der har forbindelse til et røveri af en pengetransport, og han bringer dermed også sin egen families liv i fare. - Historien om den i starten kække, men senere stærkt fortrydende Niels fortælles i et godt dagligdags sprog og har sin gang i helt genkendelige miljøer.

Der er andre danske krimier hvor krimiintrigen bryder ind i almindelige menneskers almindelige dagligdag. Det kunne fx være Kirsten Holst, Bo Torstensen, Ellen Leonhardt.

Det hele er set både større, frækkere og mere spektakulært: krimihylderne bugner med mange langt mere sofistikerede historier Men mon ikke der også er plads til en dansk krimithriller af den mere ydmyge slags der ikke gør meget væsen af sig, men stille og roligt stiller sig til rette som hverdagskrimi?.