Bøger / faglitteratur / øvelser

Din guide til positivt selvværd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En begynderguide i at arbejde med at skabe sig et positivt selvværd. Indeholder en række øvelser, hvor man kan dreje de tanker, man har om sig selv, i en positiv retning. Alle øvelserne er testet i en fokusgruppe på syv kvinder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 6. jan. 2011

For dem, der ønsker en lettilgængelig begynderhjælp i arbejdet med selvudvikling. Det feminine layout signalerer, at målgruppen er kvinder, selvom øvelserne kan gælde begge køn. Alle øvelser er testet i en fokusgruppe på syv kvinder, og deres input er taget med ind.

Bogen er en begynderguide i at arbejde med at skabe sig et positivt selvværd. Den er meget pædagogisk bygget op i mange mindre afsnit med afkrydsningsskemaer og plads til egne noter. Den indeholder en lang række øvelser i, hvordan man kan dreje de tanker, man har om sig selv, i en positiv retning. Alle øvelserne er testet i en fokusgruppe på syv kvinder. Bogen kan læses fra ende til anden, eller man kan vælge at arbejde med enkelte af kapitlerne. Forfatteren er uddannet coach og har siden 2007 arbejdet fuldtids med kurser i personlig udvikling og hjemmesiden www.positivtselvvaerd.dk.

I de senere år er der udkommet mange bøger om at styrke selvværdet. Sofia Manning er et af de store navne, og i 2009 udkom Hvad venter du egentlig på?, der handler om at afdække og overvinde sin frygt. En bog der går lidt dybere og kræver lidt mere end guiden her, der minder en del om Selvværd for begyndere, 2010, af Mette G.Andersen. Her vinder Cammilla Rysgaards bog ved sin klare opsætning og mange øvelser.

En meget overskuelig bog, der kan tages frem igen og igen, hvis man vil arbejde med øvelserne. Vil man ind i en større selvudviklingsproces, skal man til mere dybtgående bøger.