Bøger / faglitteratur til børn

Dine drømme


Beskrivelse


Om at definere drømme og huske dem, deres sprog, symboler og funktioner. Drømme om personer, dyr, huse, skjulte skatte og køretøjer, flyvedrømme, pinlige og sære drømme og mareridt. Senoi-folkets særlige forhold til drømme. Eksempler på fortolkningsforslag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 18. dec. 2018

En bog om drømme og tolkning af drømme henvendt til børn og unge. I en letløbende tekst opdelt i korte, overskuelige kapitler fortælles enkelt og ligetil om drømme, drømmes symbolsprog ogbetydning. Med udgangspunkt i en række eksempler giver bogen anvisninger på at 'læse' drømmene og bruge dem. Eks. rummer dels velkendt, almen drømmesy mbolik og dels drømme som reaktion påoplevelser i hverdagen. Forf. understreger, at det er godt at drømme, og at man ved at tage sine drømme alvorligt kan komme i kontakt med undertrykte følelser. Der er gode råd m.h.t. at huskedrømme, bestille drømme, vende mareridt til noget positivt m.m. Bogen er en håndsrækning og en brugsbog stort set uden tyngende teoretisk stof, men den giver alligevel god baggrund for at forståegne drømme bl.a. ud fra mange konkrete eksempler og velkendte situationer hentet fra hverdagen, bibelen m.v. Teksten ill. flot af Irene Hedlunds farverige, helsides billeder i hendes velkendteoplivende tegnestil. En lettilgængelig,første introduktion henvendt til større børn fra ca. 11 år og unge. Reister: Drømmetydning for begyndere (1987) og Clausen: Drømme (1992) er begge sværere ogrummer mere uddybende teoretisk stof.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne handy titel med håndbogsagtig karakter giver en kortfattet indføring i drømmenes verden. Indledningsvis defineres hvad drømme er. Derefter følger en række korte kapitler med emner sombl.a. symboler, drømmenes funktion, drømme om personer, om dyr, om huse, flyvedrømme, pinlige drømme samt forudsigelsesdrømme. Alle emner er belyst med eksempler samt fortolkningsforslag, dernaturligvis ikke skal opfattes som facitlister. Bogen afsluttes med en omtale af Senoi-folket i Malaysia, der har et særligt forhold til deres drømme, samt et stikordsregister. Det er eninteressant og informativ bog, der med sine mange eksempler måske kan give læseren et redskab til at håndtere sine drømme med. Bogen har et tiltalende lay-out, hvor teksten, der kan selvlæses fra4.-5. kl., understøttes fint af I.H.'s udtryksfulde og præcise illustrationer i klare farver. Skolebibliotekerne har enkelte titler om drømme, men ingen af den foreliggende karakter. Bogen kananvendes til selvstændig fordybelse fra4.-5. kl., men vil også kunne bruges som udgangspunkt for en samtale mellem barn og voksen. Den poetiske forside anslår indholdet udmærket.