Bøger / faglitteratur til børn / undervisnings-materiale

Dinosaurer


Beskrivelse


Om nogle af de mest kendte dinosauer, deres udseende, størrelse, adfærd, føde, uddøen m.m. Teksten opstillet i versform og med delestreger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hans Pedersen (skole)

d. 18. dec. 2018

Det kan ikke just påstås, at skolebiblioteket mangler titler over emnet dinosaurer, hverken for de yngste eller de ældste af Folkeskolens elever. Den her foreliggende indeholder da ej hellerstof, der ikke er beskrevet grundigt før, men de læsetekniske hensyn gør den meget brugbar som undervisningsmateriale helt ned i 2. klasse. På sine 32 sider giver hæftet sit bud på dinosaurerneshistorie. Der fortælles om kæmpeøglernes udseende, levevis og adfærd. Særlige kendetegn for nogle få udvalgte beskrives. Dette gælder bl.a. for Mammutøglen, Tyranøglen, Kamøglen og Næsehornsøglen.De store dyrs forsvinden fra Jordens overflade kommenteres, og de velkendte bud på mulige årsager hertil gives. Kort nævnes også fund af fossiler. Selve teksten er ganske kort med stavelsesdelingaf svære ord og støttet af mange farvetegninger, dels af enkeltdyr dels af situationer. Der afsluttes med litteraturliste, hvorimod stikordsregister er udeladt. Kan selvlæses fra ca. 9 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Forf. fortæller kort, klart og pædagogisk om dinosaurer, og teksten støttes og uddybes af farvestrålende billeder udført i guache. Vi hører bl.a. om jordens historie, de forskellige slagsdinosaurer og deres levevis samt hvilke nutidige dyr, der ligner dinosaurer mest. Bogen afsluttes med en kort litteraturliste. Bogen er pænt trykt, og den letlæste, tospaltede tekst er skrevet iyderst korte sætninger med delestreger i alle lange ord, og den er inddelt i en mængde småafsnit. Teksten er mundret og sammenhængende, og både forf. og illustrator har gjort deres bedste for atfremstille emnet spændende, så bogen ikke lugter for langt væk af skole. Ved beskrivelserne af de enkelte arter er der tilføjet et lille s/h billede, der viser dyrets størrelse i forhold til enelefant. Bogen er det letteste om emnet til selvlæsning, jeg er stødt på, og supplerer genrens bøger udmærket. Den henvender sig især til de 8-10-årige, men den har også fine anvendelsesmulighederandetsteds, nemlig tiloplæsning fra 5-6 år samt til svagere læsere blandt de 11 -13-årige.


Folkeskolen

Årg. 112, nr. 35 (1995)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 112, nr. 35 (1995)