Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dittes første spring


Beskrivelse


Ditte er blevet gode venner med sin hest Diva. Nu skal de forsøge at springe over bommene. Alle hestene foran Ditte og Diva klarer det. Men da det bliver Dittes tur, stopper hesten lige før bommen. Hvad skal der til?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2020

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 4. aug. 2020

Vi lærer Ditte og hendes skøre pony Diva at kende gennem fire bøger. Vi hører om det første spring og det første stævne, men vi følger også hestepigen Molly, som er ond mod Ditte og Diva flere gange. Måske kan de finde ud af at blive veninder? For hestepiger fra 8 år.

De fire bøger har alle Ditte som hovedperson. I "Dittes skøre, skønne pony" skal hun vælge, hvilken hest hun vil have part på. "Dittes første spring" handler om, hvordan Ditte og Diva tager mod til sig og endelig kan springe. I "Ditte til stævne" er Ditte for første gang til stævne med Diva og vil virkelig gerne vinde en rosette. I hver bog er der et lille sammenstød med pigen Molly. Den sidste store konfrontation mellem Ditte og Molly sker i "Ditte og Molly". Bøgerne udkommer i hardback. De er gennemillustrerede med farvede tegninger. Teksten er skrevet i små korte sætninger med hyppige linjeskift.

Fin lille serie om pigen Ditte. Det er mest en hestepigebog, men fortællingen om ven- og uvenskabet med Molly gør at også ikke hesteinteresserede piger, vil kunne nyde at læse den. Der er enkelte hestefaglige udtryk, men bogen kan sagtens læses, selvom man ikke kender dem. Her hjælper illustrationerne også til.

Er man hesteglad, kan man også læse Historier om hesteSaga på rideskole og Saga på rideskoleEr man hesteglad, kan man også læse Historier om heste og .