Bøger / skønlitteratur / dramatik

Døden i Venedig - drengen i Venedig : en dobbeltmonolog : skuespil


Beskrivelse


En dobbeltmonolog bygget på Thomas Manns roman om den aldrende digter, der i Venedig betages af den unge polske adelssøn Tadzio. 1 rolle (1 mand), 1 scene/location. Varighed: Ca. 95 minutter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Per Månson

d. 6. juni 2017

En dobbeltmonolog bygget på Thomas Manns roman om den aldrende digter, der i Venedig betages af den unge polske adelssøn Tadzio. For en øvet mandlig skuespiller.

Digteren Gustav Aschenbach rejser til Venedigs Lido, hvor han betages af den unge billedskønne Tadzio. Hans tanker kredser mere og mere om drengen, der på sin side ikke er uopmærksom på interessen, der samtidig stimulerer hans egen spirende seksualitet. Stykket spilles af den samme skuespiller, der skifter mellem de to roller. Besættelsen får Aschenbach til at forlænge sit ophold, hvilket bliver fatalt i den koleraramte by. Forfatteren har en række stykker siden 1993 og har før bearbejdet litterære forlæg som fx i Toves værelse. Han har modtaget flere priser for sit dramatiske arbejde. Stykket har været sat op på Folketatret med Nicolas Bro.

En glimrende og anderledes gendigtning, der sikkert er stærk på scenen, men også kan bruges som læsedrama.

I forhold til Døden i Venedig (Ved Preis og Monrad) lader Weis Tadzio få stemme.