Bøger / skønlitteratur / roman

Døden ved vand


Beskrivelse


Krimi. Mailin er psykolog med speciale i overgreb. Da hun forsvinder og senere bliver fundet bestialsk dræbt, bliver hendes søster Liss draget ind i en ond verden af omsorgssvigt, begær og skjulte motiver.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 27. aug. 2009

En i særklasse god psykologisk norsk krimi, som vil appellere meget bredt til læsere af skandinaviske krimier og holde dem fast fra først til sidst.

Den unge norske Liss Bjerke lever et udsvævende liv i Amsterdam som model i den tvivlsomme ende af skalaen. Hun bliver truet med, at der vil ske noget med hendes højst elskede storesøster Mailin, og haster hjem til Oslo for at beskytte søsteren. Mailin, som er psykolog med speciale i overgreb, er imidlertid sporløst forsvundet, og Liss forsøger ihærdigt at finde ud af, hvad der er sket. Hun er hele tiden foran politiet, og da Mailin findes dræbt, og Liss begynder at indkredse morderen, spidser alting til. En ambitiøs og vellykket krimi, der indeholder flere lag end som så, og som fra begyndelsen giver læseren visse ubehagelige forudanelser. Lige til det allersidste udvikler handlingen sig i uventede retninger, og nogle af bogens smertepunkter bliver kun antydet og overladt til læserens fantasi, hvilket ikke på nogen måde er beroligende. Absolut en af de bedste og ondeste krimier, jeg har læst længe.

Første krimi på dansk af Torkil Damhaug (f. 1958) og den kan minde lidt om Åse Larsson og om de ondeste og mest modbydelige krimier af Åke Edwardson.

En virkelig flot og overbevisende norsk krimi om omsorgssvigt, overgreb, kærlighed og begær. En psykokrimi, som man fascineres af og ikke glemmer lige med det samme.


litteratursiden.dk

d. 12. okt. 2009

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 12. okt. 2009

Dagligt kan vi læse om voksnes overgreb på børn! Og vi ønsker ikke at forstå det ubegribelige, men det kommer vi til ved at læse denne psykologiske krimi. En 12-årig dreng på ferie møder forståelse og...


Jyllands-posten

d. 15. sep. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. sep. 2009


Politiken

d. 26. sep. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 9. okt. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 9. okt. 2009