Bøger / skønlitteratur / roman

Pengemanden


Beskrivelse


Krimi. Oslo fuld af sne. En ung pige forfølges. Et lig driver i land i havnen. En populær biskop myrdes på åben gade. Kriminalpsykolog Inger Johanne Vik blandes ind i en speget sag, for det er hendes datter, der har en forfølger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2010

af

af

Sanne Caft

d. 22. mar. 2010

Ny krimi af en af de kendte, nordiske kvindelige kriminalforfattere, som er uhyre populære. Forfatteren er kendt og formidler sig selv.

Holt har bl.a været justitsminister og måske på den baggrund, er hendes romaner samfundsfokuserende med fokus på politiarbejde. Hun skriver glimrende kriminalromaner, der er meget nordiske i stil og miljø og er en værdig videreførelse af den skandinaviske politiroman-tradition. I Pengemanden er det lige før jul, og i Oslo overlever kriminalpsykolog Inger Johanne Viks og kriminalkommissær Yngvar Stubøs udviklingshæmmede teenagedatter en trafikulykke. Samtidig skyller en ung, død asylansøger i land i havnen. Og en populær biskop myrdes på åben gade. Mens Inger forsøger at redde trådene ud og finde ind til sandheden om den mand, der følger efter hendes datter, viser tingene sig at hænge sammen.

Holt skriver om "Vik & Stybø" i Det der er mit, 2002, Det som aldrig sker, 2005 og Madam President, 2007 hvor hendes anden hovedperson, kriminalassistent Hanne Wilhelmsen også optræder, som hun har gjort i foreløbig 7 romaner, senest 1222, 2008. Pengemanden kan med fordel læses efter de 3 øvrige romaner om "Vik & Stybø", da deres udvikling er lige så vigtig som krimiintrigen.

Populære, norske Anne Holt skriver krimier med hovedvægten lagt på psykologisk indlevelse og samfundsanalyse frem for de ellers så tidstypiske blodige detaljer og hæsblæsende action. Glædeligt gensyn med makker- og ægteparret Inger Johanne Vik & Yngve Stubø.


litteratursiden.dk

d. 22. apr. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 22. apr. 2010

En række mord på mennesker fra vidt forskellige samfundslag viser sig at have en overraskende fællesnævner. Anne Holt er uddannet jurist og har i en kort periode fungeret som Norges justitsminister, s...


Jyllands-posten

d. 1. apr. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. apr. 2010


Information

d. 23. apr. 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 23. apr. 2010