Bøger / skønlitteratur / roman

Dødens billede


Beskrivelse


Krimi. En politikollegas kone bliver myrdet, og det står snart klart for vicepolitikommisær Mads Holsted, at sagen, der har tråde tilbage til de store demonstrationer i forbindelse med EU afstemningen i 1993, truer flere kollegers liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 27. jan. 2010

Denne solide politikrimi taler til det brede publikum af krimilæsere, der er på stadig jagt efter nye skandinaviske forfattere.

Et drab på en politimands kone viser sig at have tråde tilbage til de store demonstrationer på Nørrebro i forbindelse med EU-afstemningen i 1993, og handlingen afvikles i løbet af sommeren 1995. Drabet efterforskes af en enhed under vicepolitikommissær Mads Holsted, en sympatisk enspænder med lidt ondt i livet, men velfungerende og ikke fortegnet. Bogen udmærker sig ved et godt plot. Beskrivelsen af hverdagen og ikke mindst personerne er også bedre og mere facetteret end ofte set, og Jagt formår at afvikle handlingen under god kontrol. Eneste anke er sproget, der er pænt og nydeligt, men uden variation og spændstighed.

Jagt træder ind i gruppen af mandlige nordiske krimiforfattere. Hans roman er en gedigen politiroman, der hvad angår plot og personkarakteristik kan måle sig med de bedste. Sprogligt er der imidlertid endnu et stykke vej til koryfæer som fx Nesser, Nesbø og Adler Olsen.

Udmærket debutkrimi, hvor vicepolitikommissær Mads Holsted løser en sag, hvor politifolk efterstræbes i en sag, der har tråde tilbage til urolighederne i forbindelse med EU-afstemningen i 1993.