Bøger / skønlitteratur / roman

Dødssynd


Beskrivelse


Krimi. Kommissær Guido Brunetti bliver blandet ind i en mordsag, hvor en gammel ubehagelig kvinde myrdes. Hendes illegalt indvandrede tjenestepige afsløres hurtigt som morderen, men da hun dør under arrestationen, må Brunetti tage nye metoder i brug.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Krimilæsere med lyst til en god miljøbeskrivelse og et indblik i et fremmed sted - kombineret med en god krimigåde vil være underholdt godt med denne sjette bog i serien om kommissær Guido Brunetti og hans hjemmebane Venedig. Donna Leon har sin fanskare, og de bliver ikke skuffede af denne bog.

En ubehagelig gammel dame helt uden formildende karaktertræk myrdes, og hendes illegalt indvandrede tjenestepige afsløres hurtigt af den uduelige politimand Scarpa som morderen, men dør under arrestationen. Da Brunetti kommer fra ferie begynder han inspireret af et nyt vidne sin helt egen efterforskning i konflikt med både Scarpa og ledelsen. Det bliver en spændende sag med flere handlingselementer, og med mere plads til en spændende biperson som den mystiske sekretær Elettra med de mange talenter. Selv om det er et spændende plot, så er bogens styrke i (mindst) lige så høj grad beskrivelserne af miljøet, personerne, venetiansk skik og særpræg, bureaukrati, magt og korruption.

Det er den sjette bog på dansk (nr. 13 på amerikansk) i serien fra Venedig om kommissær Brunetti, der virker mindst lige så skarp som tidligere. Styrken i miljøbeskrivelserne minder mig om serien med bøgerne om Damernes detektivbureau, men også andre gode krimier med mere kriminalitet og spænding end disse.

Endnu et godt bidrag til krimihylden fra den amerikanske forfatter, der har boet mange år i Venedig og formidler stemningen i byen fornemt samtidig med, at der fortælles en vedkommende og aktuel krimihistorie.