Bøger / faglitteratur / erindringer

Doradoer og delfiner : kapsejlads over Atlanten


Beskrivelse


Tom Dahl-Østergaards (f. 1961) beretning om sin deltagelse i kapsejladsen Atlantic Rally for Cruisers. Om forberedelserne, bådens funktioner og samspillet mellem besætningen på godt og ondt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2014

af

af

Conni Boll Christensen

d. 30. apr. 2014

Forfatteren stoppede op i tilværelsen og gjorde sin drøm til virkelighed ved at sejle over Atlanten. Til sejlsportsinteresserede og læsere af rejseskildringer.

En fortravlet konsulent omkring de 50 år var i 2008 ude for et voldsomt cykelstyrt, der betød en lang sygemelding og meget tid til at reflektere over sit liv. Han besluttede sig for, at belønningen for en succesfuld genoptræning skulle være virkeliggørelse af drømmen om at sejle over Atlanten. Via en annonce fik han kontakt til en skipper, der søgte mandskab til at deltage i kapsejladsen Atlantic Rally for Cruisers fra De Kanariske Øer til St. Lucia i Caribien. I bogen fortæller han om forberedelserne, livet til søs, bådens funktioner, om udfordringerne ved at være 6 mennesker på meget lidt plads og om at finde evnen til at være i nuet. Bogen er skrevet lige ud af sø-landevejen og fyldt med fotos. Afslutningsvis forklares alle sømands-udtrykkene.

Bogen indeholder flere litterære henvisninger til romaner, bøger om sømandsskab og andre rejser til søs. Særligt Troels Kløvedals bøger fremhæves, som bogen også kommer nærmest.

Underholdende og eftertænksom rejseskildring om en kapsejlads tværs over Atlanten. De store typer og mange illustrationer gør bogen velegnet til dem, der søger en spændende og letlæst bog.