Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Drager


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Trinvise, tegnede skitser til, hvordan man lærer at tegne drager fra fantasy-verdenen: Europæiske drager, østens drager og nordamerikanske drager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

2008

Bog om at tegne drager for børn fra 10 års alderen. Den imponerende ildsprudlende drage på forsiden skal nok lokke kunstere in spe til af sig selv.

Bogen er en del af en serie, der handler om at tegne fantasyvæsener. Der er netop udkommet bøger om at tegne krigere og dværge mm. Her er det så eventyrenes drager, der skal ned på papiret. Men først giver bogen en kort introduktion til materialer, perspektivtegning og forskellige dragetyper. Grundteknikken i at tegne drager efter denne bog er, at man starter med en slags hjælpelinje, som angiver dragens stilling, inden man fylder ud med cirkler eller kasser, hvor dens led skal være, og derefter begynder at give den mere kød på i form af muskler, skæl og andre detaljer, inden den sidste finish i form af farvelægning kommer til. Det er vist trin-for-trin med en kort og rimelig letlæst tekst. Bogen har tre forskellige dragetyper med, og slutresultatet ser bestemt flot ud. Bogens sidste del er ordliste og litteraturliste.

Andre tegnebøger med drager er: Lær at tegne eventyr (04/23), Tegn fantasy (05/46) og endelig Jan Kjærs Lær at tegne fantasy (07/27), som efter min mening er den nemmeste og bedste.

Emnet drager er hot, men jeg tegner selv og har derfor prøvet at følge bogen. Men jeg synes, at de mange hjælpestreger giver et gnidret resultat, og der skal viskes en del ud og farvelægges rigtigt godt, før man er tilfreds. Umiddelbart ser det let og flot ud, men jeg synes vi har andre bøger, som er nemmere for målgruppen.Informationer og udgaver