Bogen kan læses og forstås af elever fra 6. klasse. Den kan anvendes til historieundervisning om besættelsen eller som fritidslæsning af interesserede i begivenheder og personer fra den tid. Også for større elever med læsevanskeligheder.
Den prunkløse forside viser det billede af Kim Malthe-Bruun, der blev anvendt på den første bog om ham fra 1945, indsat i en grøn ramme. Indledningen fortæller om Nordahls møde med Kims skæbne som 12-13-årig, og hvad det senere har betydet for ham. I 37 små kapitler, fordelt over 105 sider, omsætter forfatteren Kims mors indledning og henter oplysninger og citerer fra Kims mange breve, der udgør essensen af den oprindelige bog, der er udgivet i adskillige oplag. Bagest en oversigt over Kims liv, fra fødsel til henrettelse, en måned før krigens afslutning, samt henvisninger til andre bøger og en film om Kim.
Denne knytter sig smukt til bestanden af materialer om besættelsen. Den oprindelige bog, Kim Malthe-Bruun og krigen, er primært for voksne, men kan læses af de ældste elever. Der er udkommet 16 forskellige bøger om KMBs skæbne.
Bogen er uden de store dramatiske begivenheder eller heltegerninger. Alligevel fremstår hovedpersonen, gennem sit liv, sin død, sine breve, som et eksempel, som et forbillede, et mønster for sine omgivelser. Derfor er bogen om ham vigtig, som den har været det i årtier.