Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drille-Nis på juleeventyr : julekalenderbog


Beskrivelse


Julefortælling i 25 afsnit om nissen Drille-Nis, som ved et uheld kommer væk fra Nora, som han bor hos. Han oplever en masse på sin rejse, men når han mon hjem til Nora igen inden juleaften?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 20. sep. 2018

Julefortælling i 25 afsnit om nissen Drille-Nis, som ved et uheld kommer væk fra pigen Nora, og oplever en masse på sin rejse. Når han mon hjem til Nora igen inden juleaften? Højtlæsning til børn fra 5 år.

Det er d. 30. november og julemåneden går snart i gang. Nora møder Drille-Nis i boghandlen og tager ham med hjem. Men desværre ender Drille-Nis på en ladvogn med juletræer, som kører ham langt væk fra byen og væk fra Nora. På rejsen tilbage til Nora kommer Drille-Nis bl.a. ud i skoven og møder troldpigen Olla, i en børnehave, hvor han møder Oliver, og ind på et slot, hvor han møder Prinsesse Elinor. Dagene går med nye oplevelser og drillerier, men allerhelst vil Drille-Nis hjem til Nora. Historien er i 25 kapitler på 3-4 sider og der er små tegninger indimellem teksten. Tove Krebs Lange har både skrevet og illustreret mange bøger, hun er kendt for bøgerne om læsefidusen fx Bogtyven.

Drille-Nis er sød og fuld af sjove idéer. Smådrillerierne vil falde i børnenes smag, og de vil hygge sig med alle de forskellige ting, som Drille-Nis oplever på sin rejse. Kapitlernes længde passer rigtig godt til en kalenderbog.

De mest kendte kalenderhistorier med nisser er Mig og bedstefar - og så Nisse PokNisseungerne Tiske og Taske og børnene fra møllerhusetJuhuu! Nu' det jul! og Nisseungerne Tiske og Taske og børnene fra møllerhuset. Tove Krebs Lange har også en julehistorie i Juhuu! Nu' det jul!De mest kendte kalenderhistorier med nisser er Mig og bedstefar - og så Nisse Pok og . Tove Krebs Lange har også en julehistorie i Juhuu! Nu' det jul!De mest kendte kalenderhistorier med nisser er Mig og bedstefar - og så Nisse Pok og Nisseungerne Tiske og Taske og børnene fra møllerhuset. Tove Krebs Lange har også en julehistorie i .