Bøger / faglitteratur / håndbøger

Drømme & energifelt : drømmeleksikon


Beskrivelse


Håndbog der forklarer emner og temaer inden for drømmetydning med udgangspunkt i C.G. Jungs teorier og alternativ psykologi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 21. juni 2017

Lær at forstå underbevidsthedens sprog. Håndbog for interesserede i drømmetydning med udgangspunkt i C.G. Jungs teorier og alternativ psykologi.

Forfatteren indleder med en kort introduktion til sig selv, sin baggrund og bogens begreber. Hans inspirationskilder er bl.a. Jung og Bob Moore, grundlæggeren af Psykisk Center og læremester for den mere kendte Jes Bertelsen. Bogens 1. del består af gennemgang af drømmetyper, drømmeforståelse, Jungs psykologi i grundtræk, energier, chakraer mm. og om hvordan man kan arbejde med drømme. Hovedparten, knapt 200 sider, udgøres af bogens leksikale del, hvor emner og temaer i drømme forklares. Fx tænder - hvad betyder en drøm om at miste tænder? Til sidst alfabetisk index.

God, grundig introduktion til at arbejde med drømme og med de konkrete forklaringer på drømmetemaer og -bestanddele, der tit efterspørges. Bogen virker nem at gå til, og den teoretiske del er ikke strengt nødvendig at læse først.

Hvad betyder dine drømme ; Pamela Ball og Drømmetydning er meget lettilgængelige og rent leksikale, sidstnævnte den mest omfattende. Drømmens symbolik er klassikeren, som har været benyttet af mange undervisere med Jes Bertelsens teori og metode som udgangspunkt. Den er tæt sammenlignelig med foreliggende bog og kan bruges parallelt med denne. Endelig må man ikke glemme Ole Vedfelt som den danske forfatter, der har dækket emnet mest grundigt og dybtgåendeHvad betyder dine drømmePamela BallDrømmetydningDrømmens symbolikHvad betyder dine drømme ; Pamela Ball og er meget lettilgængelige og rent leksikale, sidstnævnte den mest omfattende. Drømmens symbolik er klassikeren, som har været benyttet af mange undervisere med Jes Bertelsens teori og metode som udgangspunkt. Den er tæt sammenlignelig med foreliggende bog og kan bruges parallelt med denne. Endelig må man ikke glemme Ole Vedfelt som den danske forfatter, der har dækket emnet mest grundigt og dybtgåendeHvad betyder dine drømme ; Pamela Ball og Drømmetydning er meget lettilgængelige og rent leksikale, sidstnævnte den mest omfattende. er klassikeren, som har været benyttet af mange undervisere med Jes Bertelsens teori og metode som udgangspunkt. Den er tæt sammenlignelig med foreliggende bog og kan bruges parallelt med denne. Endelig må man ikke glemme Ole Vedfelt som den danske forfatter, der har dækket emnet mest grundigt og dybtgående.