Bøger / skønlitteratur / roman

Drømmefangerne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Drømmefangerne vil gerne have politimanden Alex Nash med i deres indiansk inspirerede sekt, og samtidig efterstræbes han af en kvindelig schweizisk advokat, som har slået sig ned i byen. Alex er svag ovenpå en skudepisode, og alle har skjulte dagsordener.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 17. mar. 2014

Dette er engelsk-danske Nicole W. Fox' anden bog om politimanden Alex Nash, og jeg vil klart anbefale, at man læser bind 1 først. Den underliggende historie om Alex Nash, og hans oprindelse fylder en del og er svær at følge med i, hvis ikke man har bind 1 som reference.

Politimanden Alex Nash er både fysisk og psykisk mærket af en skudepisode, som fandt sted i bind 1, så selvom han først sættes på sagen om en myrdet ung pige, tages han hurtigt af den igen. For at komme sig tager med sin eks-kone og dennes nye mand på en rejse til Rocky Mountains. Eks-konen og hendes mand har dog helt andre planer med Alex, de vil have ham med ind i sekten Drømmefangerne, som viser sig at have forbindelse til den dræbte unge pige. På rejsen møder han imidlertid også den underskønne Carmen fra Schweiz, som har sin helt egen dagsorden. Hun ved nemlig, at Alex har tætte blodsbånd til russiske zar-familie og viger ikke tilbage for mord for at få kløerne i Alex. Bogens gennemgående historie handler om Alex og hans relation til den russiske zar-familie, og så kommer der nogle mindre kriminalfortællinger indover herunder flere mord, som dog afsluttes relativt hurtigt.

Historien om et overlevende medlem af den russiske zarfamilie og dennes efterkommere er genstand for flere romaner fx Steve Berrys Romanovprofetien, 2005 og Carolly Ericksons Zarinaens datter, 2010.

En spændende bog som bedst læses med bind 1 forholdsvis frisk i erindringen.


Weekendavisen

d. 28. maj 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 28. maj 2014