Bøger / skønlitteratur / roman

Fabergés hemmelighed


Beskrivelse


En almindelig amerikansk politimand arver et Fabergé æg fra en ukendt tante i Danmark og det fører læseren på en rejse, der strækker sig over et helt århundrede og over flere kontinenter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 1. okt. 2013

Der vil være mange læsere til denne velskrevne, fantasifulde krimi, der indeholder flere af genrens populære arketyper.

En stille politimand, Alex Nash, fra den lille søvnige ferieby Willow Bay i Californien arver en dag et underligt kunstfærdigt æg fra en ukendt, dansk tante. Sideløbende med, at han i nutiden udforsker ægget, får vi den dramatiske historie fra den tågede dag i Petrograd, hvor hofjuveler Peter Carl Fabergé afleverer ægget til den russiske tsarfamilie, til det mere end et århundrede senere ender i USA. Nicole W. Fox, der er opvokset i England bor i dag i Danmark. Hun debuterer med en hæsblæsende historie, der er velskrevet, men ind i mellem også hurtigt afviklet. Det er ikke den store psykologiske dybde der præger personerne, der er tegnet hastigt, og tillagt nogle lidt rutineprægede egenskaber, men er man til fantasifulde eventyr fortalt med engagement, er man godt underholdt undervejs. Fox har allerede skrevet flere historier med Nash i hovedrollen, så forlaget kan allerede nu annoncere en fortsættelse.

Det er oplagt at sammenligne Fabergés hemmelighed med Da Vinci mysteriet og her klarer Fox sig godt. Tempoet er en anelse højere, men hun skriver lige så godt og er uden Browns selvhøjtidelighed.

Debutanten, Nicole W. Fox, der har en blandet engelsk dansk baggrund, har skrevet en tempofyldt og glad krimi, der fører læseren rundt i verden fra Californien over Danmark til Rusland og tidsmæssigt fra tsartiden til nutiden.


Politiken

d. 23. nov. 2013

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 23. nov. 2013


Weekendavisen

d. 15. nov. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 15. nov. 2013