Bøger / skønlitteratur til børn / godnathistorier

Du er en dejlig skat - godnat


Beskrivelse


Sovehjælp til de 2-3 årige om de søde Nuslinger, med instruktion til, hvordan den voksne samtidig med historien roser og blidt taler barnet i søvn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 12. nov. 2019

Skønne godnathistorier fra Carsten Sommerskov, der har til formål at få de alleryngste til at sove. Både som bøger og lyd-cd'er. En til de 1/2-2 1/2-årige og en til de 2-3-årige.

"Sov sødt" er en kort bog med sovehjælp til de allermindste. Bogen starter med en vigtig instruktion og en tjekliste og så går historien i gang. Den består af en række billeder af sovende dyr og dyrebørn og samhørende tekst. Ifølge bagsiden af bogen er det ikke nødvendigt, at barnet forstår teksten, men når den læses stille og roligt op efter den medfølgende instruktion, vil den monotone oplæsning, det rolige tempo og evt. den medfølgende musik langsomt lulle dit barn i søvn. Samme gør sig gældende med "Du er en dejlig skat - godnat". Her står der at sovehjælpen til de 2-3-årige består i at kigge på tegningerne af nuslingerne samtidig med, at barnet roses og blidt tales i søvn. Flere steder i teksten opfordres man som oplæser til at gabe, da det forstærker den søvndyssende effekt.

To skønne bøger med indbygget sovehjælp, selvværdsopbygning og søde historier. De skal nok blive et hit.

Carsten Sommerskov har tidligere udgivet bl.a. Fililumbur i drømmelandNatbjørnen Tjugga for 3-årige og op og der findes en del flere titler til den aldersgruppe. Der er knap så mange til de alleryngste, men fx findes Natbjørnen Tjugga (For de allermindste) til de 0-3-årigeCarsten Sommerskov har tidligere udgivet bl.a. Fililumbur i drømmeland for 3-årige og op og der findes en del flere titler til den aldersgruppe. Der er knap så mange til de alleryngste, men fx findes (For de allermindste) til de 0-3-årige.