Bøger / faglitteratur

Du er jo ateist! : en vantro debatbog


Beskrivelse


Debatbog der ud fra et ateistisk standpunkt gennemgår, hvilken negativ betydning religion har for den enkelte og for samfundet - lige fra de mest dogmatiske og fundamentalistiske varianter til den bløde, danske kulturkristendom.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 11. apr. 2019

Debatbog, der går i kødet på troen ud fra et ateistisk standpunkt. For interesserede i religionsdebatten og nysgerrige på ateismen.

Hvem er ateisterne? Det spørgsmål stiller bogen, og svarer: det er vi næsten alle. Selv dem der regner sig som fx kulturkristne. Så bogen er en opfordring til, åbent at erklære sig som ateist og vriste sig fri af de mere eller mindre skjulte steder, hvor religionen stadig spiller ind i vores sekulære liv. Der gennemgås en lang række eksempler på hvordan religioner udlægger verden, og hvad den videnskabelige metode kan afsløre, inden for fx naturvidenskaben, antropologien, psykologien osv. Bogen eksemplificerer fortrinsvist ud fra danske forhold og taler ind i en verserende debat, ikke bare om kristendommen som statsreligion, men om religion i Danmark, generelt.

Veloplagt debatbog der går til frontalangreb mod religion i alle dens former. Overskrifter som "Religioner ved intet om verden", "Religion er spild af liv" og "Ateismen er dødvigtig" er sigende for forfatternes harme mod etablerede religioner og tonen er skarp. Forfatterne kommer godt rundt om deres emne og det er interessant læsning.

Sam Harris' Troens fallitGud er ikke storGudløse hjernerTro på tvivlReligion for ateister og Christopher Hitchens' Gud er ikke stor er de bøger der ligger denne nærmest og er oplagte steder at læse videre. For en nuancering og/eller kritik af ateismen, læs Gudløse hjerner, Tro på tvivl eller Religion for ateisterSam Harris' Troens fallit og Christopher Hitchens' er de bøger der ligger denne nærmest og er oplagte steder at læse videre. For en nuancering og/eller kritik af ateismen, læs Gudløse hjerner, Tro på tvivl eller Religion for ateisterSam Harris' Troens fallit og Christopher Hitchens' Gud er ikke stor er de bøger der ligger denne nærmest og er oplagte steder at læse videre. For en nuancering og/eller kritik af ateismen, læs , Tro på tvivl eller Religion for ateisterSam Harris' Troens fallit og Christopher Hitchens' Gud er ikke stor er de bøger der ligger denne nærmest og er oplagte steder at læse videre. For en nuancering og/eller kritik af ateismen, læs Gudløse hjerner, eller Religion for ateisterSam Harris' Troens fallit og Christopher Hitchens' Gud er ikke stor er de bøger der ligger denne nærmest og er oplagte steder at læse videre. For en nuancering og/eller kritik af ateismen, læs Gudløse hjerner, Tro på tvivl eller .


Kristeligt dagblad

d. 30. apr. 2019

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 30. apr. 2019


Berlingske tidende

d. 23. apr. 2019

af

af

Søren Schauser

d. 23. apr. 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Johannes Baun (f. 1976)

d. 17. apr. 2019


Religion

2019, nr. 3

af

af

Signe Elise Bro

2019, nr. 3