Bøger / skønlitteratur / roman

Dyndkongens datter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Helena konfronteres med sin fortid, da hendes far, som sidder inde for mord, bryder ud af fængslet. Hun indser, at kun hun har en chance for at fange ham - for han har selv lært hende alt han ved om vildmarken og sporing af bytte.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2018

af

af

Iben Jakobsen

d. 3. jan. 2018

En morder flygter fra fængslet og hans datter indser, kun hun kan fange ham - for han har selv lært hende alt han ved om vildmarken og sporing af bytte. For alle spændingsfans.

Helenas opvækst var ikke som alle andres. Hendes far kidnappede hendes mor, da hun kun var 14, og tvang hende til at bo i Michigans ødemark. Få år senere kom Helena til verden, og hele hendes barndom var en idyllisk omend totalt isoleret vildmarkstilværelse, hvor hun lærte at fiske og jage. Idyllisk indtil hun blev gammel nok til at indse, at noget var helt galt - og at hendes far havde et koldt glimt i øjnene. 15 år efter Helena undslap, er hendes far, Dyndkongen, som pressen kaldte ham, flygtet fra fængsel. Hun er den eneste, der kan spore ham - men hvem jager egentlig hvem? Forfatterens første bog på dansk.

Fremragende spændingsbog, der på mesterlig vis sammenvæver Helenas opvækst med nutiden og jagten på hendes far. Skrivestilen er letlæst og lokkende - en bog man ikke bare lige sådan lægger fra sig igen. Bogen tynges lidt af H.C Andersens eventyr, der lægger titel til bogen, for selvom historien umiddelbart hænger fint sammen med tekstuddragene, så er de bevaret i gammel og tung skrivestil - men i det store hele betyder det ikke noget for læseoplevelsen.

Hvis man er til mere vildmarksliv og overlevelse findes fx Den sidsteLyden af stilhedWinter's boneThe revenantCast away og Lyden af stilhed samt filmene Winter's bone, The revenant og Cast awayHvis man er til mere vildmarksliv og overlevelse findes fx Den sidste og samt filmene Winter's bone, The revenant og Cast awayHvis man er til mere vildmarksliv og overlevelse findes fx Den sidste og Lyden af stilhed samt filmene , The revenant og Cast awayHvis man er til mere vildmarksliv og overlevelse findes fx Den sidste og Lyden af stilhed samt filmene Winter's bone, og Cast awayHvis man er til mere vildmarksliv og overlevelse findes fx Den sidste og Lyden af stilhed samt filmene Winter's bone, The revenant og .


litteratursiden.dk

d. 18. apr. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 18. apr. 2018

Psykologisk thriller og gruopvækkende familiedrama. Portrættet af et aparte far-datter forhold er eminent beskrevet, Karen Dionnes har et solidt greb i læseren. Helena Pelletier er lykkelig gift og mo...


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. mar. 2018


Politiken

d. 25. jan. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. jan. 2018