Bøger / faglitteratur til børn

Efter dinosaurerne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 16. sep. 2014

Dette er 5 bind i serien Forhistorisk, der kan bruges som bladrebog for dino-fans fra 7-8 år, som også gerne vil se faunaen af forhistoriske dyr efter dinosasuer-perioden. Bogen vil kunne selvlæses fra omkring 11 år. Den iøjnefaldende forside skal nok fange målgruppens interesse.

Fagbogen er lavet, så hvert opslag rummer en bestemt dyreart efter dinosaurerne som hovedemne, men i brødteksten omtales ofte 2-3 andre dyr, som tilsvarende er vist på de billeder, der er øverst på siden i opslaget. Brødteksten varierer mellem 10 og 16 linjer over opslaget og er sat med stor typografi. Alligevel bliver den komprimerede tekst forholdsvis svær at læse pga. de mange fagudtryk, der knytter sig til indholdet. Hvert opslag har nederst på siden en visualisering af størrelsesforholdet vist med et barn (10-12 år). På billederne er fortidsdyrene nummereret, så man kan genkende dem i forhold til indholdet i billedteksten. Indholdsfortegnelsen er med fotooversigt af opslaget. Bagest er der dyrefortegnelse over de enkelte arter, en ubrugelig ordliste, hvor svære begreber med andre svære begreber fra tidligere udgivet titel i serien, samt stikordsregister.

Bogen Pattedyr - og deres fantastiske historie (04/47) er mere fyldig og Istidens dyr og mennesker (12/25) er mere bearbejdet til læsning af målgruppen, selvom den ikke er helt dækkende.

Bladrebog om fortidsdyr til interesserede, som kan erhverve sig viden om emnet. Fritidslån fra børnebiblioteket og skolens PLC.